Doorzoek volledige site
03 april 2012

C-Mine Genk gastheer voor studie- en netwerkdag Duurzame Verlichting 2012

Het Laboratorium voor Lichttechnologie van de KAHO Sint-Lieven profileert zich al enkele jaren als kenniscentrum rond duurzame en innovatieve lichttechnologie. Op donderdag 10 mei organiseren Groen Licht Vlaanderen en Energik vzw opnieuw de Promotiedag Duurzame Verlichting in C-Mine Genk. Het thema van dit jaar is Licht-Zinnig(?). Meer dan 30 bedrijven en organisaties hebben al toegezegd, waarvan de meesten met een stand op de doorlopende technologiebeurs, ongeveer de helft met een lezing tijdens het seminar en enkelen voor de panelgesprekken.
Het Laboratorium voor Lichttechnologie van de KAHO Sint-Lieven profileert zich al enkele jaren als kenniscentrum rond duurzame en innovatieve lichttechnologie. Op donderdag 10 mei organiseren Groen Licht Vlaanderen en Energik vzw opnieuw de Promotiedag Duurzame Verlichting in C-Mine Genk. Het thema van dit jaar is Licht-Zinnig(?). Meer dan 30 bedrijven en organisaties hebben al toegezegd, waarvan de meesten met een stand op de doorlopende technologiebeurs, ongeveer de helft met een lezing tijdens het seminar en enkelen voor de panelgesprekken.Het evenement biedt de mogelijkheid om infosessies te volgen, panelgesprekken bij te wonen, nieuwe producten te ontdekken en mensen te ontmoeten. De lezingen handelen dit jaar rond het thema ‘Licht-Zinnig(?)’. Zijn we onbedachtzaam als het op verlichten aankomt? Waarschijnlijk niet. Wel staat vast dat nieuwe lichtbronnen en automatisatie zullen leiden tot nieuwe maatstaven voor lichtontwerp. De 14 sprekers zullen u informeren over verlichting als zinvol, innovatief, duurzaam, energiezuinig en/of geautomatiseerd product dat aanleiding geeft tot een optimaal visueel comfort.

Natuurlijk komt LED - als innovatieve verlichtingstechnologie - op de voorgrond met lezingen rond kleuraspecten, foto-biologische veiligheid, nieuw lastenboek 005 voor openbare verlichting, noodverlichting, veiligheidsaspecten bij retrofit en het renoveren van armaturen, dimmen, lichtplanning (verblinding, TCO, LOR, depreciatie,…). Daarnaast is er ook plaats voor andere onderwerpen zoals innovatieve technieken voor energiemanagement en automatisering, de gereviseerde norm NBN EN 12464-1, museumverlichting  en een financieringssysteem voor duurzaam bouwen.


Panelgesprekken

Zowel de ochtend als de namiddag worden telkens afgesloten met een panelgesprek waarbij volgende actuele vragen zullen worden gesteld aan een panel van experten:

1.    Hoe garanderen we de kwaliteit van LED verlichting?

Normen, regelgeving, standaarden, keurmerken,…Wat is er al ? Wat moet er nog komen en wat wil Europa hieraan doen?

2.    De kost van verlichting

Is energiezuinige verlichting te duur? Wat is TCO? Zijn TVT te lang? Deugt ons aanbestedingssysteem? Wat zijn de nieuwe financieringssystemen?

Het publiek  kan interactief deelnemen aan dit panelgesprek.


Doelgroep

Dit evenement staat open voor:

•    de beslissingnemer (bedrijfsleider, gebouwbeheerder, financiële instelling, schooldirectie, winkeluitbater, gemeentebestuur, beleidsmaker)
•    de adviseur (interne of externe milieu- en energiecoördinator, energiedeskundige)
•    de voorschrijver (bouwpromotor, studiebureau, (interieur)-architect, verlichtingsspecialist)
•    de intermediair (elektro-zaak, distributeur, verlichtingszaak, importeur, groothandelaar)
•    de uitvoerder (elektro-installateur, technische dienst, winkelinrichter, onderhoudsbedrijf)
•    de eindgebruiker (industrie, KMO, gemeente, winkels, zorg- en verzorgingssector, recreatie, landbouw)


Praktisch

Datum:     Donderdag  10 mei 2012

Ontvangst vanaf 9h00 met voorwoord om 9h30. Het evenement wordt afgesloten met een receptie vanaf 16h30.

Locatie:     C-Mine 10, bus 3, 3600 Genk
•    Met het openbaar vervoer is C-mine bereikbaar vanuit het station Genk via lijnen G3 en G8.
•    Routebeschrijving
Voor de GPS gebruikers: "Evence Coppéelaan 91 - Genk"
•    Parkeren: gratis ( P1, P2 en ondergronds)


Inschrijvingen

(incl. toegang presentaties via download www.lichttechnologie.be, documentatiemap, koffie, broodjeslunch en receptie)

•    €65 (excl. BTW) voor leden Energik, Groen Licht Vlaanderen, Licht&Kleur, WTCB, NAV, ORI en VEI (Fedelec, Nelectra, LVMEB)
•    €95 (excl. BTW) voor niet-leden

Inschrijven kan hier. Inschrijving verplicht – mogelijk tot 9 mei (annuleren mogelijk tot 9 mei). Voor informatie kan u contact opnemen met Catherine Lootens via Groen Licht Vlaanderen.