Doorzoek volledige site
25 april 2012

Stemmen voor Archifocus kan nog tot 10 mei

Nog tot donderdag 10 mei 2012 kun je stemmen op de shortlist van Archifocus, een wedstrijd voor Belgische architectuurfotografen. Er zijn al meer dan 800 stemmen uitgebracht en de verschillen tussen de nummers 1, 2 en 3 zijn erg klein! Het kan dus nog alle kanten uit voor de hoofdprijs. Daarnaast worden er ook aparte prijzen uitgereikt door de architectenjury, de persjury en de vakjury. De winnaars zullen op 10 mei bekendgemaakt worden tijdens het evenement I am Architect.
Nog tot donderdag 10 mei 2012 kun je stemmen op de shortlist van Archifocus, een wedstrijd voor Belgische architectuurfotografen. Er zijn al meer dan 800 stemmen uitgebracht en de verschillen tussen de nummers 1, 2 en 3 zijn erg klein! Het kan dus nog alle kanten uit voor de hoofdprijs. Daarnaast worden er ook aparte prijzen uitgereikt door de architectenjury, de persjury en de vakjury. De winnaars zullen op 10 mei bekendgemaakt worden tijdens het evenement I am Architect.Foto: forstonsr


De wedstrijd is een initiatief van de architectuurwebsite Architectura in samenwerking met het Centrum Duurzaam Bouwen, Xatrax en het bedrijf Techcad dat als sponsor van het evenement fungeert.

De wedstrijd stond open voor alle Belgische beroepsfotografen. Zij moesten van één bepaald architectuurproject een overzichts- en een detailfoto insturen. Dat leverde 41 kwalitatieve inzendingen op.  Een jury bestaande uit 13 vooraanstaande Belgische architecten hebben uit deze longlist 8 combinaties uit geselecteerd. Opvallend is dat maar liefst 4 van de 8 geselecteerde fotografen van Gent zijn: Kris Van Damme, Thomas De Bruyne, Laura Bown en Stijn Bollaert. De andere 4 finalisten zijn Hendrik Biegs (Herentals), Tim van de Velde (Brussel), Koen Van Damme (Oostakker) en Klaas Verdru (Kortrijk).

Zowel de longlist als de shortlist is te bewonderen op de websites www.archifocus.be en www.architectura.be. Op deze websites kan u vanaf vandaag ook online uw stem uitbrengen. De inzending met het hoogst aantal stemmen wint de publieks- en ook hoofdprijs. Ook de architectenjury, een persjury en een vakjury zullen een aparte winnaar naar voren schuiven. Voor de toekenning van de vakprijs werd DAPH ingeschakeld, een organisatie van Nederlandse architectuurfotografen.

Welke fotografen met deze prijzen zullen gaan lopen, zal bekend gemaakt worden op het evenement I am Architect op 10 mei in Loods 22 in Gent. Tijdens dit evenement zullen de foto’s uit de shortlist ook in groot formaat te bewonderen zijn. De officiële prijsuitreiking vindt plaats om 22.00.

Meer info? www.archifocus.be