Doorzoek volledige site
06 mei 2012 | LIESBETH VERHULST

VELUX introduceert de VELUX ACTIVE kit

VELUX introduceert de nieuwe VELUX ACTIVE kit waarmee elektrische rolluiken zich automatisch sluiten dankzij sensors afhankelijk van de buitentemperatuur en de intensiteit van de zon. De kit is zowel compatibel met elektrische rolluiken als rolluiken op zonne-energie en bestaat uit 3 componenten: een controle-unit, een zonne-intensiteitsensor en een buitentemperatuursensor.
VELUX introduceert de nieuwe VELUX ACTIVE kit waarmee elektrische rolluiken zich automatisch sluiten dankzij sensors afhankelijk van de buitentemperatuur en de intensiteit van de zon.
Volgens VELUX  zorgt de ACTIVE kit voor aangename binnentemperaturen zowel in de zomer als in de winter. Gedurende de zomermaanden zou het risico op oververhitting met 40 % verminderen en de binnentemperatuur dalen tot 6°. VELUX benadrukt dat de ACTIVE kit het gebruik van mechanische luchtverkoeling met 50% vermindert.
Tijdens de wintermaanden laat de ACTIVE kit zoveel mogelijk zonnewarmte binnenkomen. Bovendien verbetert de isolatie van het vensteroppervlak volgens VELUX met 15 %, terwijl de temperatuur van de binnenoppervlakte van de beglazing met 2° stijgt.
De VELUX ACTIVE kit (type KRX 100) is aanbevolen voor elektrische rolluiken type SML (ook compatibel met rolluiken op zonne-energie type SSL) en kan op bestaande elektrische rolluiken geplaatst worden dankzij de io-homecontrol technologie. De kit bestaat uit 3 componenten:  een controle-unit, een zonne-intensiteitsensor en een buitentemperatuursensor. VELUX staat garant voor de eenvoudige installatie van de sensoren die in werking treden na een simpele configuratie van het systeem.