Doorzoek volledige site
04 juni 2019

Duco verzorgt gevelbekleding van indrukwekkend Antwerps kantoorgebouw

Illustratie | © Duco
Illustratie | © Duco
Illustratie | © Duco
Illustratie | © Duco

Vlak bij het Bosuilstadion, thuishaven van Royal Antwerp Football Club, ontpopte zich een indrukwekkend schouwspel, want op een braakliggend terrein van net geen 8.000 m2 in de industriezone van Wijnegem (BE) werd met man en macht aan de bouw van een gloednieuw en groots kantoorgebouw voor Power Solutions gewerkt. Groots inderdaad, want Duco en architectenbureau BOfA verbaasden menig ondernemer met een geslaagde combinatie van een uitpakkende architectuur, duurzaamheid en een comfortabel binnenklimaat.

Scholen, woningen en kantoorgebouwen: allemaal verdienen ze een hippe buitenschil. Bij Power Solutions ging Duco zelfs nog een stap verder. Een intrigerende architecturale uitstraling was al bij het voorontwerp een vereiste. Doel was immers om een soort kruisbestuiving van hedendaagse architectuur te realiseren en op die manier een zekere rust en harmonie teweeg te brengen. Dankzij de in zwart gehulde gevelbekleding is dit kantoorgebouw een mooi voorbeeld van hoe techniek en architectuur een magisch verbond kunnen sluiten.

Duco’s externe zonweringsystemen geven het gevelbeeld immers niet enkel een unieke toets, maar zorgen eveneens voor een efficiënte afscherming van de zonnestralen en het bewaren van het zicht naar buiten, mét behoud van daglicht en privacy. Het resultaat is een verlaging van de koellast tot 63% en een aanzienlijke temperatuurdaling.

Om het rechtstreekse zonlicht te kunnen beperken, ontstond het idee om voor de gevel met DucoSun Wing te werken. Deze grote, vleugelvormige lamellen werden vervaardigd uit een zwarte, geperforeerde plaat die speciaal voor dit project afwijkende afmetingen meekreeg. Dit systeem werkt dus enerzijds als zonwering en vervult anderzijds ook een esthetische functie, die bepalend is voor de architecturale verschijningsvorm van het kantoor. Dankzij Duco zijn de kantoren van Power Solutions voorzien van een efficiënte oplossing die toelaat om het binnenklimaat op een originele en esthetisch geraffineerde wijze beheersbaar te houden.

Bekijk ook de projectvideo.

GERELATEERDE DOSSIERS