Doorzoek volledige site
13 juni 2019

Frank Gehry ontwerpt ‘ijsbergen’ voor Warner Bros

Illustratie | Gehry Partners / Sora
Illustratie | Gehry Partners / Sora
Illustratie | Gehry Partners / Sora
Illustratie | Gehry Partners / Sora

Frank Gehry heeft twee nieuwe kantoorgebouwen voor Warner Bros Entertainment in Los Angeles ontworpen. Ze gelijken op ijsbergen drijvend langs de snelweg.

Het complex van Gehry Partners is 74.000 m2 groot en vormt een uitbreiding van het huidige gebouw van Warner Bros in Burbank Media District, waar enkele grote media- en entertainmentbedrijven al sinds 1920 hun kantoren hebben.

De Canadees-Amerikaanse architect hoopt dat het project de glamour van het oude Hollywood kan oproepen. “De Hollywood Studio’s hadden in die gouden jaren een belangrijke architecturale aanwezigheid in de stad. Ze waren als het ware monumenten voor het proces van films maken”, aldus Frank Gehry.

Het Second Century Project, zoals het complex gedoopt is, zal bestaan uit twee enorme kantoorgebouwen opgedeeld in getrapte, verspringende en hellende fragmenten, met een glazen gevel. “Vanaf de snelweg zijn de gebouwen samengesteld als één lange sculpturale glazen façade die één identiteit creëert, zoals ijsbergen drijvend langs de snelweg”, aldus Gehry. Een metalen façade loopt langs de achterzijde van het gebouw en is bedoeld als referentie naar de schaal en esthetiek van de bestaande studio’s.

Gehry Partners deelde het complex op in twee gebouwen van zeven verdiepingen en negen verdiepingen hoog. Hoewel ze langs de buitenzijde ontwricht lijken, worden ze binnenin voorzien van uitgestrekte open werkruimtes.

De voltooiing van de gebouwen is voorzien in 2023, wat samenvalt met de viering van de honderdste verjaardag van Warner Bros.