Doorzoek volledige site
14 juni 2019

Winnaars Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019 bekendgemaakt

Illustratie | © Maité Thijssen

Op 12 juni 2019 werd tijdens de Assembly Party in het Felix Pakhuis in Antwerpen de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019 uitgereikt. De bekroonde projecten zijn SnowWorld (Algra & Marechal Architecten) in de categorie functioneel verzinken, Uitkijktoren Wellerlooi (Novaedes architecten) in de categorie esthetisch verzinken e, Luifel Stationsplein Utrecht (Ector Hoogstad Architecten) in de categorie duplexsystemen. Zinkinfo vindt het ontzettend belangrijk dat de bouwsector haar schouders zet onder de circulaire economie. Om die reden ontving uit alle inzendingen één project een Trofee voor circulair bouwen: Brainport Industries Campus Cluster 1 (Vissers & Roelands architecten & ingenieurs). 

Deze editie kende een belangrijke koerswijziging in vergelijking met de vorige edities. De klassieke indeling in categorieën naar type gebouw of toepassing werd vervangen door een nieuwe opdeling die de filosofie van ZEKER ZINK uitdraagt. Onder andere de keuze tussen Esthetisch Verzinken (klasse E) en Functioneel verzinken (klasse F) moet de dialoog tussen uitvoerder en verzinkerij bevorderen, zodat het verwachtingspatroon van de (eind)klant en het eindresultaat beter op elkaar zijn afgestemd.

Daarnaast werd wel de aparte categorie voor duplexsysteme behouden. Tot slot reikte de jury ook een prijs uit voor het meest duurzame, zeg maar circulaire project. Een duidelijk statement om uiting te geven aan de steun van ZInkinfo aan het circulair bouwen. 

Alle deelnemende projecten zijn opgenomen in een mooi boek dat gratis verkrijgbaar is. Alle deelnemende projecten worden eveneens getoond in een digitale editie van het Zinkinfo Magazine. Op de website van Zinkinfo Benelux is een pagina gewijd aan elk project van deze editie.

GERELATEERDE DOSSIERS