Doorzoek volledige site
19 juni 2019

Bicycle Architecture Biennale toont hoe fietser steden van de toekomst vormgeeft

De Xiamen Bicycle Skyway van de Deense architecten Dissing+Weitling in China is het eerste ontwerp dat geselecteerd is voor de Bicycle Architecture Biennale. Illustratie | BYCS

Een tentoonstelling van uitzonderlijke bouwprojecten die plekken transformeren door te fietsen, wordt maandag 17 juni in Amsterdam gelanceerd. De Bicycle Architecture Biennale trekt daarna op een internationale tournee.

De Bicycle Architecture Biennale (BAB) is een prestigieuze showcase van innovatieve, visueel indrukwekkende bouwontwerpen die fietsverkeer faciliteren en gemeenschappen transformeren over de hele wereld. Na een erg succesvolle eerste editie, zal de tweede editie  - nog groter en gedurfder – maandag 17 juni van start gaan in Amsterdam.

De biennale omvat vijftien projecten uit negen landen. De projecten zijn geselecteerd omdat ze aantonen hoe ontwerpoplossingen verder kunnen gaan dan het functionele en ook kunnen leiden tot een gezondere levensstijl, meer inclusieve gemeenschappen, een propere omgeving en een duurzamere economie. De organisatoren hopen dat het event een nieuwe manier van denken zal inspireren over hoe steden te creëren die klaar zijn voor de toekomst.

De BAB is een organisatie van BYCS, een Amsterdamse sociale onderneming die internationaal het fietsproces wil versnellen. BYCS ontwikkelde de biennale om deze missie te versterken. BYCS gelooft dat steden die fietsen in het hart van stedelijk ontwerp plaatsen, onnoemrijke sociale, economische en ecologische winsten boeken. NEXT architects is aangesteld als curator van de biennale.  

De projecten zijn gekozen door de curator en voor het eerst ook via een internationale open oproep. De BAB is een flagship event tijdens het Amsterdamse festival WeMakeThe.City, Na de tentoonstelling in Amsterdam gaat de biennale op internationale tournee. Alle projecten kan je hier bekijken.