Doorzoek volledige site
30 mei 2012

Open BIM-seminarreeks eindigt in grote finale

Kubus architectural solutions kondigt een grote OpenBIM finale aan als afsluiting van een in februari van dit jaar gestarte seminarreeks door Nederland. Tijdens deze finale op 19 juni laten 8 verschillende softwareleveranciers waaronder ook Xatrax (ArchX) de samenwerking tussen hun pakketten zien. Daarnaast zullen sprekers uit de markt presentaties geven over de noodzaak van OpenBIM.
Kubus architectural solutions kondigt een grote OpenBIM finale aan als afsluiting van een in februari van dit jaar gestarte seminarreeks door Nederland. Tijdens deze finale op 19 juni laten 8 verschillende softwareleveranciers de samenwerking tussen hun pakketten zien. Daarnaast zullen sprekers uit de markt presentaties geven over de noodzaak van OpenBIM.
In de middag van dinsdag 19 juni 2012 vindt de OpenBIM finale plaats in het Jacobi Theater in Utrecht met gastsprekers Jeroen Pat (projectleider BIM bij Era Contour), Alexander Pastoors (beleidsmedewerker van de BNA) en Ronald van Aggelen (directeur van ZEEP architecten in Amersfoort).

Alexander Pastoors: "Het gebruik van Bouw Informatie Modellen (BIM) biedt de bouw vele voordelen. Steeds meer architecten hebben belangstelling in BIM als hulpmiddel bij ketensamenwerking en passen hun manier van samenwerken in de keten aan. Vooral 3D-ontwerpen met modelleringsoftware, de eerste stap op weg naar BIM, wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast."

In het plenaire programma dat start om 12.30 uur is naast de presentaties uit de markt een forum onder leiding van de dagvoorzitter. Daarin wordt gefocust op de uitwisseling en samenwerking van de diverse bouwpartners en software pakketten: ArchiCAD, Tekla, IBIS4BIM, VBI, DDS-CAD, ArchX, Calduran, Artra en Solibri Model Checker passeren de revue.

Dagvoorzitter Ronald van Aggelen heeft enige tijd geleden voor zijn eigen bureau ook gekozen voor Open samenwerking. Zij wonnen het BIM model van het jaar 2010. "Het wordt steeds belangrijker om informatie met andere partners in het bouwproces te delen. Niet alleen komt dat het reduceren van faalkosten door gebrekkige communicatie ten goede, ook de interne processen worden hiermee geoptimaliseerd.”

Rondom de presentaties is er voldoende tijd om een beursje te bezoeken voor gedetailleerde presentaties van de verschillende softwareproducten: alle OpenBIM partners zijn de hele middag aanwezig met een stand.

Kubus architectural solutions startte in februari dit jaar met de OpenBIM Tour NL: een seminarreeks over OpenBIM dat telkens met een andere (software- of bouw-) partner werd georganiseerd, veelal bij eindgebruikers op kantoor die middels een bureaupresentatie vertelden wat OpenBIM voor hen betekent. Hiermee kreeg men direct een kijkje in de keuken van architect of bouwbedrijf. Ervaringen werden met het publiek gedeeld, casestudies en samenwerking tussen softwareproducten in alle fases getoond. Na 17 seminars komt er een einde aan de OpenBIM Tour NL die afgesloten zal worden met een finale.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS