Doorzoek volledige site
25 juni 2019

Werken aan De Heern in Herentals gaan van start (POLO Architects)

Illustratie | POLO Architects
Illustratie | POLO Architects

Afgelopen zaterdag werd het officiële startschot gegeven van het project De Heern onder toeziend oog van de burgemeester en schepen van Herentals. Het ontwerp is van de hand van POLO Architects

Vlaanderen wordt gekenmerkt als een gefragmenteerd landschap. Open ruimte wordt schaars, waardevolle natuur wordt langzaamaan opgegeten. Langs de ring van Herentals bijvoorbeeld, waar een nieuwbouwproject wordt gerealiseerd aan de rand van het dorpsweefsel. Twee rijtjeshuizen en een niet agrarisch landbouwperceel hadden hun functie verloren.

POLO Architects grijpt de gelegenheid aan om deze 'verloren' ruimte te transformeren in een groene en levendige woonomgeving. "We streven bewust naar een vorm van 'country-urbanity' waarin kwaliteiten van dichter bij elkaar wonen (compactheid) worden gekoppeld aan die van wonen in de buurt van een open groen landschap", klinkt het. 

Een voetgangerspassage door de site versterkt het ruimtelijke weefsel, dat openbare functies en gemeenschappelijke buitenruimten met elkaar verbindt.

De Heern is opgevat als een woonerf voor meergezinswoningen met de nadruk op de groene omgeving rondom de appartementen. Over het hele terrein zullen 84 appartementen opgetrokken worden aangevuld met 6 handelspanden.

Dit project won de prijs voor het hoogste kwaliteit stadsontwikkelingsproject 2017 in de stad Herentals.

GERELATEERDE DOSSIERS