Doorzoek volledige site
26 juni 2019

Schrijf je in voor het F/a Internationaal Colloquium

The Playing Field, Assemble Studio Illustratie | Jim Stephenson

Het F/a Internationaal Colloquium is een van de speerpunten van het Festival van de Architectuur. Op donderdag 26 september verzamelen heel wat inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland voor een boeiende dag vol talks en workshops in Kunstencentrum Vooruit. 

Hoe kunnen we de stad van de toekomst tot een plek maken waar het – dichter bij elkaar – beter is om te wonen, te werken en op te groeien? Laat je een dag lang inspireren door gerenommeerde collectieven als Assemble Studio (UK) of door een bottom-up projectontwikkelaar als Eva De Klerk (NL). 
 

Assemble Studio

Het programma gaat 's ochtends van start met een keynote lezing van Assemble Studio, die meteen de toon zet voor de rest van de dag. Dit multidisciplinaire collectief verbindt niet alleen architectuur, design en kunst maar betrekt ook gemeenschappen en buurtbewoners. In 2015 werden ze bekroond met de Turner Prize, een prestigieuze prijs voor Britse kunstenaars.

Vanaf dan stel je je eigen programma samen. Experten en ervaringsdeskundigen inspireren, discussiëren en reflecteren tijdens lezingen, panelgesprekken, workshops, plaatsbezoeken en een fietstocht door Gent. Tijdens deze parallelle sessies komen onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van het onderwerp en format variëren de sessies in participatie.

Het volledige programma wordt in augustus bekendgemaakt. Inschrijven kan via deze link