Doorzoek volledige site
02 juli 2019

Sapa en energie-efficiëntie: één en hetzelfde gevecht

Illustratie | © Sapa

Van het verminderen van energieverbruik tot het beschermen van het milieu op wereldschaal, en zelfs het verlagen van de elektriciteitsrekening van huishoudens, het zijn allemaal factoren waar specialisten in raamisolatie rekening mee moeten houden als zij de beste oplossingen van de markt willen aanbieden. Daarom heeft Sapa kozijnen die de energie-efficiëntie aanzienlijk kunnen verbeteren. 

Wanneer een huiseigenaar op zoek is naar de beste oplossing om zijn huis te isoleren, kiest hij in de eerste plaats een kozijn dat zo stevig mogelijk is. Het is namelijk belangrijk dat het gekozen systeem een lange levensduur heeft. Het Avantis 95 venster van Sapa is daarom opvallend robuust, maar dat niet alleen. Ook, en vooral, de technische prestaties zijn een groot voordeel van deze oplossing die Sapa op de markt heeft gebracht. Zo zijn er bijvoorbeeld de water- en luchtdichtheid. De luchtdichtheid van dit systeem is klasse 4. Wat waterdichtheid betreft, kan het kozijn Avantis 95 een waterdruk aan tot 1950 Pa. Het Avantis 95 systeem houdt trouwens ook rekening met sterke windstoten die kunnen voorkomen in de buurt van kustgebieden, zo hebben ramen met deze oplossing een weerstandsniveau van klasse 5.

Avantis 95 is geschikt voor passieve huizen en is gecertificeerd door de officiële instanties “Passive House Institute” en “IFT Rosseheim”. Dankzij de combinatie van een meerpuntssluiting met een veiligheidsruit en specifiek ijzerwerk, biedt Avantis 95 een perfecte inbraakbeveiliging. De buisvormige glaslatten zijn aan de binnenkant bevestigd, op zo’n manier dat het onmogelijk is om ze van de buitenzijde te demonteren. Themische isolatie: Uw ≤ 0,80W/m2K (EN ISO10077-2).

 

Deurkozijn

Het Avantis 95 deurkozijn is geschikt voor het verminderen van tocht in huis, iets wat erg belangrijk is voor het comfort van een woning. Dit systeem vermindert de luchtinlaat tot 0,6 W/m2K (deur met PUR pan.) en voldoet aan de specifieke eisen voor luchtdoorlaatbaarheid en energiebezuiniging, zonder toegevingen te doen op het vlak van technische prestaties.

Het is ook mogelijk om de algehele thermische prestaties te verbeteren en een ud-waarde te behalen van 0,6 W/m2K. Hierdoor wordt de energie-efficiëntie van de woning geoptimaliseerd. Het Avantis 95 deurkozijn is ook een betrouwbare oplossing voor gebouwen die worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden.

Het Avantis 95 deursysteem onderscheidt zich trouwens ook door zijn prestaties die werden gemeten tijdens waterdichtheidstests onder extreme omstandigheden met een waterdruk tot 1500 Pa. Wat de windweerstand betreft, kan Avantis 95 voor deuren windstoten aan van klasse C4.

 

Avantis Smartline 70

Het Avantis Smartline 70 raamsysteem heeft een luchtdichtheid van categorie 4 en een frame met een constructiediepte van slechts 70 mm. Zo biedt dit kozijn naast comfort ook een design, dat zeer in trek is bij particulieren.

Deze oplossing is ook optimaal bestand tegen sterke windstoten, want dankzij de Avantis Smartline 70 kozijn kunnen je ramen windstoten aan van categorie C5. Het smart ontwerp van de Avantis 70 SHI resulteert in een uniek kozijn dat hoogwaardige presaties (waterdichtheid: 900 Pa) combineert met een trendy design dat makkelijk te installeren is. Deze oplossing voldoet aan de voorschriften en vereisten van EPB.

GERELATEERDE DOSSIERS