Doorzoek volledige site
08 juli 2019

Ontwerpen met een maximaal daglicht

Illustratie | © VELUX

 

Maak kennis met een nieuwe mogelijkheid om te ontwerpen met daglicht voor een prettig en gezond binnenklimaat. De nieuwe step-oplossing van VELUX is een modulaire lichtstraat voor grote atriums die de toevoer van daglicht maximaliseert en de esthetiek en kwaliteit van een gebouw verhoogt. De oplossing bestaat uit meerdere onderling verbonden rijen VELUX modulaire lichtstraten.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat daglicht en frisse lucht onze gezondheid en ons welzijn verbeteren. De step-oplossing kan hier een essentiële bijdrage aan leveren.

Kies uit drie verschillende varianten:

  • Step lessenaarsdak 5-25°
  • Step zadeldak 25°
  • Step zadeldak 5-25° met steunbalken 

De unieke trapsgewijze structuur van de nieuwe step-oplossingen biedt een aantal voordelen voor het atriumontwerp:

  • Maximale toevoer van daglicht
  • Coherent en esthetisch ontwerp
  • Geïntegreerde regenwaterafvoer

 

Maximale toevoer van daglicht

De step-oplossingen zijn speciaal ontworpen om rijen lichtstraten te ondersteunen zonder dat daarvoor brede balken nodig zijn. Op deze manier biedt het systeem voldoende daglicht en frisse lucht en een beter zicht op de buitenlucht, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan esthetiek of kwaliteit.

 

Coherent en esthetisch ontwerp

Dankzij de slanke steunbalken bieden de step-oplossingen een maximale toevoer van daglicht en een minimalistisch ontwerp. De geïntegreerde kettingmotor zorgt ervoor dat er geen visueel verschil tussen de vaste modules en de modules voor comfortventilatie is wanneer ze gesloten zijn, waardoor er een strakke en uniforme esthetiek ontstaat.

 

Geïntegreerde afvoer van regenwater

De oplossing is voorzien van geprefabriceerde gootstukken die de rijen lichtstraten verbinden en voor de afvoer van regenwater zorgen.

GERELATEERDE DOSSIERS