Doorzoek volledige site
01 augustus 2019

Lege en galmende hal van 400 m² wordt aanlokkelijke eventlocatie

Illustratie | © Does it Hertz
Illustratie | © Does it Hertz
Illustratie | © Does it Hertz
Illustratie | © Does it Hertz

Het Maison de la Laïcité in Charleroi zocht naar een flexibele en ecologische manier om een grote ruimte in te delen en daarbij ook nog eens de akoestiek drastisch te verbeteren. Does It Hertz ging de uitdaging aan.

Geïntegreerde gordijnrails

Een stevig ophangsysteem van meer dan 110 meter budgetvriendelijke gordijnrails zit subtiel geïntegreerd in het plafond van de hal. Inclusief vier op maat geplooide bochten, zijn de rails zo geplaatst dat er verschillende layouts mogelijk zijn binnen één en dezelfde zaal.

Afhankelijk van het soort evenement vormen de 600 lopende meter aan gordijnen één grote open ruimte, of splitsen ze de hal op in verschillende kleinere compartimenten.

 

Ecologische akoestische stoffen

Het buurthuis drong aan op ecologische en natuurlijke materialen om het akoestische probleem aan te pakken. Daarom viel de keuze op Wool Serge Panne.

Deze vlamwerende stof is gemaakt van gerecycleerde wol die niet enkel rendabel is voor het milieu, maar ook een positieve impact heeft op je budget, in vergelijking met nieuwe gordijnen uit pure wol. Bovendien absorberen de 6 meter hoge gordijnen het geluid en verminderen ze de nagalmtijd als geen ander.

GERELATEERDE DOSSIERS