Doorzoek volledige site
08 augustus 2019

Axalta schildert de Londense architectuurscène rood met de nieuwe Colour Experience Room

Illustratie | © Axalta
Illustratie | © Axalta

Axalta (NYSE: AXTA), een toonaangevende producent van poeder- en vloeibare coatings, heeft op donderdag 13 juni officieel de deuren geopend van haar nieuwe Colour Experience Room in The Building Centre, Londen. Architecten en ontwerpers werden uitgenodigd om de uitgebreide kleurencollecties van Axalta en de relatie tussen kleur en de vijf zintuigen te verkennen.

Ter viering van het Londonse Festival of Architecture, konden gasten genieten van een reeks mini-zintuiglijke ervaringen die de grenzen van elk van de zintuigen verlegden, inclusief mysterieuze aanraakboxen en een geblindeerde geurmasterclass. Elke zintuigelijke ervaring bood de gasten de mogelijkheid om elk gevoel – smaak, aanraking, geur, zicht of gehoor – te verbinden met een Axalta-kleurstaal naar keuze.

De Colour Experience Room bevat meer dan 700 poeder kleurenstalen met verschillende texturen, effecten en afwerkingen en is nu open van maandag tot en met zaterdag voor walk-ins.

Dami Babalola, Architecture Colour Expert en Curator van de London Colour Experience Room, zegt: “Kleur wordt meestal waargenomen door één gevoel – zicht, maar we wilden gasten laten zien dat dit niet de enige manier is om kleur te waarderen. Onze mini-sensorische ervaringen gaven een nieuw perspectief op kleur, door alle zintuigen te stimuleren.”