Doorzoek volledige site
13 augustus 2019

Nieuwe gevel-en dakgootbekleding op basis van vormstabiele plaat

Illustratie | © LoCra

LoCra  introduceert op de Belgische markt een volledig assortiment gevel-en dakgootbekleding geassembleerd uit Tricoya®Extreme. Dit plaatmateriaal zet in op hoge dimensiestabiliteit en duurzaamheid, zelfs onder de meest veranderde weersomstandigheden.

De gevel-en dakgootbekleding van LoCra is gebaseerd op dit nieuw plaatmateriaal. Deze sterke plaat kan gebruikt worden in toepassingen en omgevingen die voorheen ondenkbaar waren voor een op hout gebaseerd plaatmateriaal.

Het milieuvriendelijke gepatenteerde acetylatieproces is verantwoordelijk voor deze uitzonderlijke eigenschap. 

Medite Tricoya® Extreme barst en/of splijt niet en blijft zowat in alle richtingen vormstabiel. Het plaatmateriaal is bovendien schimmelbestendig, en bovendien blijft uitzetting en krimp beperkt. Het is mogelijk om het materiaal te zagen, coaten, verven, schuren, verlijmen, bewerken en bevestigen zoals elke andere kwalitatieve houtvezelplaten.

De gevel-en dakgootpanelen van LoCra worden afgewerkt met een UV-bestendige renolit-folie en kunnen desgevallend gecombineerd worden met de buitenschrijnwerkerij van ramen en deuren. Ook conventionele, watergedragen lakken kunnen toegepast worden.

LoCra biedt dit assortiment aan op een uitzonderlijke lengtemaat van 5550 mm, wat voordelen met zich meebrengt wat betreft verwerking en arbeidstijd.

Medite Tricoya® Extreme draagt het FSC-label en voldoet aan brandklasse Euroklasse E

GERELATEERDE DOSSIERS