Doorzoek volledige site
14 augustus 2019

Sophie Weygers neemt A-tract Architecture over

Illustratie | A-tract Architecture

Sophie Weygers neemt het Hasseltse architectenbureau A-tract Architecture over. Dat meldt Made in Limburg. Weygers koopt haar vennoten Didier De Reze en Kris Blykers uit en wordt zo de enige zaakvoerder. A-tract zal voortaan zich richten op zijn corebusiness: het ontwerpen van multifunctionele en toekomstgerichte gebouwen. Kris Blykers gaat zich met zijn bedrijf BLIEBERG-architects of a circular economy verder verdiepen in de circulaire economie. 

“A-tract ontstond vijf jaar geleden”, laat Sophie Weygers optekenen door Made in Limburg. “Met ons drieën hebben we een mooi parcours afgelegd. “Toch kreeg elk van ons meer en meer het gevoel dat we, gezien ieders specifieke interesse, onze eigen koers wilden varen. Vandaar dat we in goede verstandhouding en onderling overleg hebben besloten om elk onze eigen weg te gaan. We zullen de lopende opdrachten samen voltooien en zullen ook in de toekomst nog blijven samenwerken: Didier kiest voor uitvoering en projectmanagement en Kris zal zijn knowhow in circulair bouwen verder uitdiepen.” Lees meer over de toekomstplannen van A-tract op Madeinlimburg.be.

“Circulaire economie - en circulair bouwen als belangrijk onderdeel daarvan - is voor mij één van de wezenlijke trajecten om volgende generaties een leefbare toekomst te geven”, laat Kris Blykers weten in een reactie aan architectura.be. “Mijn bedrijf BLIEBERG-architects of a circular economy- wil hier daadwerkelijk aan ‘trekken’. Deze overtuiging vraagt een investering in tijd, in energie, in goesting,… Het zijn investeringen die niet vanzelfsprekend noch ‘business as usual’ zijn voor een klassiek architectenbureau. Het vraagt ook samenwerkingen en kennisuitwisselingen met fabrikanten-leveranciers-producenten-ontwikkelaars, die véél verder gaan dan een loutere productvoorstelling door een vertegenwoordiger. Ook dat is niet de corebusiness van een klassiek architectenbureau. Tenslotte zie ik meer en meer ontwerpers ‘opschuiven’ richting ‘productontwikkeling’. Met BLIEBERG-architects of a circular economy- wil ikzelf eveneens nieuwe diensten, producten, samenwerkingsverbanden,.. opstarten en in de markt zetten, zonder daarbij een deontologie van architecten te moeten bruuskeren.”

“Om al deze redenen is een combinatie van mijn ‘circulaire’ overtuiging met het zaakvoerderschap van a-tract architecture niet ideaal. Sophie Weygers heeft een crème van een équipe bij zich om haar eigen focus op architectuur waar te kunnen maken en het reeds afgelegde parcours verder in schoonheid door te trekken. Ik wens haar oprecht alle succes toe.”
 

GERELATEERDE DOSSIERS