Doorzoek volledige site
14 oktober 2009

“Kwaliteitsvolle bedrijfsgebouwen in West-Vlaanderen” nu verkrijgbaar

Provincie West-Vlaanderen heeft een vierde editie uitgebracht van ‘Kwaliteitsvolle bedrijfsgebouwen in West-Vlaanderen’. De publicatie bundelt zeven nieuwe inspirerende werkplekken in West-Vlaanderen. Het boek kan gratis aangevraagd worden bij het provinciebestuur.

Provincie West-Vlaanderen heeft een vierde editie uitgebracht van ‘Kwaliteitsvolle bedrijfsgebouwen in West-Vlaanderen’. De publicatie bundelt zeven nieuwe inspirerende werkplekken in West-Vlaanderen.  Het boek kan gratis aangevraagd worden bij het provinciebestuur.

Een selectiecomité selecteerde voor dit boek zeven projecten
• Cayman in Brugge (Root Architecten)
• Telegroup in Gistel (architect Vanhove – Vantieghem)
• Eigen kantoor van Ampe.trybou architecten in Oudenburg
• Modular Lighting Instruments in Roeselare (Coussée en Goris)
• Vanhaerents in Torhout (BUROII)
• Duco Ventilation & Sun Control in Veurne (Govaert & Vanhoutte)
• Vanhalst Trading in Wevelgem (Keppens Lampo)De bedrijfsgebouwen hebben alle aandacht voor een kwalitatieve en inspirerende werkomgeving. De architecten slaagden erin om binnen het strakke systeem van industrieel bouwen elk op hun eigen manier ruimtewerking en belevingswaarde te creëren en dit zowel in de kantoorruimten als in de productieruimten. Bovendien wisten ze dit te doen zonder het bouwbudget de hoogte in te jagen. 
Door de indeling van de projecten in de publicatie in één of meerdere thema’s, wordt gefocust op een aantal aandachtspunten en suggesties die potentiële opdrachtgevers kunnen inspireren bij de realisatie van een renovatie- of nieuwbouwproject voor hun onderneming. Bij elk project hoort een projectfiche waarin het gebouw nogmaals kort wordt toegelicht.
De foto’s in het boek zijn van Beeldbedrijf Fotografie Dewaele – Degrauwe. Hier kan u een videomontage zien die Beeldbedrijf maakte van de geselecteerde projecten.

 


Het kijkboek ‘Kwaliteitsvolle bedrijfsgebouwen in West-Vlaanderen 2008-2009’ kunt u gratis verkrijgen in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge of bij de Provincie West-Vlaanderen, dienst Economie (economie@west-vlaanderen.be, 050 40 71 87, www.west-vlaanderen.be/economie]