Doorzoek volledige site
22 augustus 2019

Het belang van goede ventilatie in huis

Illustratie | © Techcomlight
Illustratie | © Techcomlight
Illustratie | © Techcomlight

Solatube staat bekend om haar originele daglichtbuis. Maar naast het brengen van daglicht, brengt Solatube nu ook frisse lucht. Dat gebeurt door middel van de Solar Star, een milieuvriendelijke oplossing voor het ventileren en koel houden van de woning.

Voorkomen is beter dan genezen, is niet voor niets een veel voorkomende uitspraak. Dat geldt ook voor vochtproblemen. Een teveel aan vocht in huis brengt ten eerste schade aan de gezondheid van jezelf en ten tweede gaat het ten koste van je interieur. Vocht kan uiteindelijk leiden tot het ontstaan van schimmelplekken of – nog erger - zwammen. De zolder of vliering is de voornaamste plek waar de vochthuishouding op orde moet zijn. Dit is ook de eerste plaats in huis waar dergelijke problemen ontstaan.

Niet alleen vocht, maar ook warmte is in huis een ongenodigde gast. Voorkom dat deze twee factoren een hardnekkig probleem worden door op voorhand al maatregelen te nemen. Met een ventilatiesysteem in huis blijven de kamers droog en koel. Zo is en blijft het huis een comfortabele plek om in te wonen. Bovendien bespaar je door middel van ventilatie op de energierekening en gaat het dak langer mee.

 

Milieuvriendelijke ventilatie

Het Solar Star ventilatiesysteem is een milieuvriendelijke manier om het huis, met name de zolder of vliering, te voorzien van goede ventilatie. Solar Star werkt namelijk op basis van zonne-energie. Een ventilatiepijp zorgt voor natuurlijke toevoer van frisse lucht, de Solar Star voert de vochtige en warme lucht af via het dak.

Dit heeft zowel voordelen in zomer als in de winter! Welke type voor jouw huis of project geschikt is, hangt af van diverse factoren. De verschillende types bekijk je hier.

 

Accessoire

Optioneel is een thermische schakelaar verkrijgbaar. Dit slimme metertje houdt de temperatuur bij en activeert en deactiveert de Solar Star automatisch wanneer de temperatuur te hoog (29°C ) of te laag (18°C) in huis is.

Meer (technische) informatie vind je hier.

GERELATEERDE DOSSIERS