Doorzoek volledige site
26 augustus 2019

Een nieuw hoofdstuk in slimme handhygiëne

Illustratie | © CWS

CWS lanceert een nieuwe innovatie op het gebied van optimale handhygiëne: SmartWash, goed voor gezondheid, milieu en kostenreductie. Deze Zwitserse innovatie maakt gebruik van een gepatenteerde technologie en is een ideale mix van handen wassen, drogen en instructie.

Vandaag de dag wast amper 24% van de toiletbezoekers consequent de handen met zeep. Nochtans kan het belang van een goede handhygiëne niet onderschat worden: 80% van de besmettingen tussen mensen worden immers veroorzaakt door handcontact. 47% van de ziektes kan worden voorkomen door de handen goed te wassen. Ook het afdrogen is belangrijker dan vaak gedacht: vochtige handen verspreiden duizend keer meer bacteriën dan droge handen.

 

Slimme combinatie

Met SmartWash lanceert CWS een ‘slimme’ combinatie, die uitnodigt om je handen na het toiletbezoek te wassen zonder aanraking van oppervlakken. Kruisbesmetting wordt uitgesloten, en water en zeep worden bespaard. Het ingebouwde zeepreservoir van de SmartWash verplicht de gebruiker om de handen altijd met zeep te wassen.

Tijdens het wassen wordt in de SmartMirror getoond hoe de handen goed gewassen en gedroogd dienen te worden. ­ De no touch handdoekautomaat stelt de gebruiker in staat om zonder contact een schone portie katoen te bemachtigen.

 

Water- en zeepbesparing

CWS garandeert met SmartWash een waterbesparing van 90% en een zeepbesparing van 60%, in vergelijking met een gewone kraan en gewone vloeibare zeep.

GERELATEERDE DOSSIERS