Doorzoek volledige site
09 september 2019

Siniat dB: geluidsisolerende gipsplaat met verhoogde akoestische weerstand en stootvastheid

Illustratie | © Siniat

Wanneer de geluidsisolatie en stootvastheid van een standaard gipsplaat (type A volgens EN 520) niet voldoet, is Siniat dB een oplossing. De Siniat dB gipsplaat laat toe om op een snelle en economische manier te voldoen aan verhoogde akoestische eisen en verbeterde stootvastheid. Dit zelfs zonder de noodzaak van speciale akoestische profielen. Wanneer het systeem ook aan andere eisen moet voldoen, kan er beroep worden gedaan op de Siniat LaDura Premium gipsplaat (type DFH1IR volgens EN520).

Met Siniat dB bouw je op economische wijze een geluidsisolerende wand. Uit meetresultaten blijkt dat met de Siniat dB gipsplaat, toegepast in een dubbele laag, zelfs op standaard profielen uitstekende waarden worden behaald. Er zijn dus geen speciale akoestische, en bijgevolg dure, profielen nodig.

Siniat dB is is als geluidsisolerende gipsplaat geschikt voor toepassingen in wandsystemen in nieuwbouw- en renovatieprojecten en is vooral bestemd voor de akoestische isolatie van woon- en werkruimtes tegen geluidshinder uit naastgelegen ruimtes. De plaat is bovendien snel en eenvoudig te plaatsen.

Siniat dB is beschikbaar met afgeschuinde kanten (AK). Type DI volgens EN 520 - brandreactieklasse A2-s1, d0 volgens EN 13501-1.

GERELATEERDE DOSSIERS