Doorzoek volledige site
11 september 2019

VELUX rolluik houdt ruimtes koel bij hittegolven

Illustratie | © VELUX
Illustratie | © VELUX
Illustratie | © VELUX

Aanhoudende hoogzomertemperaturen dringen door in onze huizen. Vooral in onze zolderkamers wordt het benauwd, warm en onaangenaam. Het VELUX rolluik werd ontworpen om de zonnehitte met tot 87% (in combinatie met een dakvenster met Energy & comfort dubbele beglazing) te reduceren en woningen koel te houden, zelfs in de verzengende zomerhitte.

Als de hitte 's avonds in huis hangt, kan het moeilijk worden de slaap te vatten, waardoor de aanbevolen nachtrust van 6 à 8 uur in gevaar komt. Te heet, te klammig: je dekbed is onuitstaanbaar, en dan is er nog dat storende geluid van de ventilator. Het VELUX rolluik kan de zonnehitte overdag reduceren zodat het binnenshuis koeler blijft, waardoor het slaapcomfort gevoelig verbetert.

Het VELUX rolluik werd ontworpen om je klimaat binnenshuis eenvoudig te verbeteren. Met de vooraf geconfigureerde muurschakelaar kun je het rolluik van eender waar in huis bedienen. Wie over een Apple HomeKit beschikt, kan dat zelfs spraakgestuurd. 

Het rolluik is volledig compatibel met het geconnecteerde systeem VELUX ACTIVE with NETATMO: een all-in-one systeem die proactief de VELUX rolluiken openen en sluiten in functie van de lokale weersvoorspellingen om oververhitting in de ruimte te vermijden. U houdt de werking onder controle via de applicatie op uw smartphone, of gebruikt de spraakbesturingsfunctie van uw smartphone (Meer info: www.velux.be/active) .

Het VELUX rolluik is niet alleen handig in gebruik, maar wordt ook moeiteloos van binnenuit op de buitenkant van het dakvenster geïnstalleerd en bevestigd. De installatie duurt één uur en de ruimte kan intussen gebruikt blijven worden. 

GERELATEERDE DOSSIERS