Doorzoek volledige site
06 augustus 2012

Interieur 2012 ook op Buda Eiland

Het Buda Eiland in het historische en culturele hart van de stad Kortrijk, wordt een belangrijke nieuwe bestemming binnen het vernieuwde programma van INTERIEUR 2012 (20-28 oktober 2012). Internationale topdesigners en architecten zoals Ross Lovegrove (UK), Greg Lynn (US) en Troika (UK) zijn uitgenodigd om op deze locatie een Project Room te creëren, installaties van telkens 60 m2 met als thema 'Future Primitives' die de grenzen verkennen van de toekomstige essenties van de woonbeleving.
Het Buda Eiland in het historische en culturele hart van de stad Kortrijk, wordt een belangrijke nieuwe bestemming binnen het vernieuwde programma van INTERIEUR 2012 (20-28 oktober 2012). Internationale topdesigners en architecten zoals Ross Lovegrove (UK), Greg Lynn (US) en Troika (UK) zijn uitgenodigd om op deze locatie een Project Room te creëren, installaties van telkens 60 m2 met als thema 'Future Primitives' die de grenzen verkennen van de toekomstige essenties van de woonbeleving.Kortrijk Xpo en de nieuwe locaties op het Buda Eiland in Kortrijk Centrum, verbonden door de gratis shuttle service.


Naast deze visionairen vind je op het Buda Eiland werk van merken als Hay (DK) en van architecten zoals Sou Fujimoto (JP).  Nieuw talent komt aan bod via Ventura Interieur en 'De Strijd' van De Invasie, die een platform vormen voor de avant-garde.  De Interieur Bistro, dé ontmoetingsplaats tijdens de Biënnale Interieur, is een pop-up restaurant naar een concept van het Londense collectief Design Marketo (UK), dat onder het thema 'Freshly Cut' een dagelijkse selectie van locale gerechten zal aanbieden. 


Namen voor Ventura Interieur 

Ventura Interieur, een samenwerking tussen de Biënnale Interieur en Organisation in Design (NL) zal voornamelijk in de Buda Fabriek een sterke selectie van jonge merken in de verf zetten zoals DHPH (NL) en Ontwerplabel Vij5 (NL), organisaties zoals In Residence (IT), academies zoals Katho (BE) and  ArteZ (NL) en design collectieven zoals Great Things to People (CL).


Designer van het Jaar 2012

Niet te missen wordt ook de installatie van Alain Gilles, de pasverkozen Designer van het Jaar in België. ‘De ontwerpen van Alain zijn concreet, relevant en tonen zijn industriële verantwoordelijkheid, maar hebben evengoed een vleugje poëzie’, klinkt het bij de jury.
De Big Table van Alain Gilles, ontworpen voor Bonaldo.