Doorzoek volledige site
23 oktober 2019

Jaga DBH, een nieuwe technologie om te verwarmen en te koelen

Strada radiator met DBH technologie Illustratie | Jaga
De DBH (Dynamic Boost Hybrid) technologie zal de DBE vervangen. Illustratie | Jaga
Illustratie | Jaga
Illustratie | Jaga
Illustratie | Jaga
Illustratie | Jaga

Jaga lanceert een nieuwe technologie voor verwarming en light-cooling met eenzelfde radiator: Jaga DBH. De "Dynamic Boost Hybrid"-technologie werkt op elke warmtebron, van gascondensatieketel tot warmtepomp, bij de allerlaagste temperatuurregimes.

Jaga DBH werd specifiek ontwikkeld met het oog op verwarmen en (droog) koelen met hernieuwbare energiebronnen en zal de alom gekende Jaga DBE-technologie dit jaar nog vervangen.

 

Hoge afgifte bij alle watertemperaturen, warm én koud

Nieuwe, milieuvriendelijke installaties hebben een veel beter afgiftesysteem nodig. Dit moet zorgen voor behaaglijke warmte bij lage watertemperatuur én voor voldoende verfrissing bij niet-condenserende koeling. Jaga Hybrid radiatoren bevatten het gloednieuwe DBH-systeem, DB staat voor Dynamic Boost, om het vermogen van de radiator aanzienlijk te vergroten. De H van Hybrid staat voor de dubbele werking: verwarming en Jaga light cooling.

 

DBH schakelt automatisch tussen verwarmen en verfrissen

Voor omschakelen tussen verwarmen en koelen hoeft u helemaal niets te doen. Dankzij zijn nauwkeurige temperatuursensoren voor de kamer- en de watertemperatuur werkt de Hybrid radiator volledig automatisch. Om de gevraagde temperatuur te bereiken kan u 3 verschillende ventilatorsnelheden instellen, afhankelijk van de ruimte waar de radiator zich bevindt: fluisterstil max. 26 dB(A) op stand 1, comfortstand max. 30 dB(A) of maximumstand voor snelle opwarming en verfrissing.

Het DBH Systeem in de Hybrid radiator kan ook geactiveerd worden als er geen koel water is, dus zonder warmtepomp. Met enkel de luchtbeweging van de ventilatoren kan het in de buurt van de radiator al minder warm aanvoelen.