Doorzoek volledige site
14 oktober 2019

ROCKWOOL® introduceert innovatieve generatie spouwmuurisolatie

Illustratie | JGI/Jamie Grill

ROCKWOOL introduceert een nieuwe generatie rotswol spouwmuurisolatie. De innovatieve productlijn werd op 1 oktober aan de markt gepresenteerd en vervangt de eerdere Rockfit generatie. Door een nieuwe productietechnologie zijn deze spouwplaten gemiddeld 20% lichter met behoud van stevigheid en thermische prestaties. Daarnaast is de ecologische voetafdruk nu nog kleiner.

ROCKWOOL producten zijn circulair: ze zijn volledig recycleerbaar en herbruikbaar met behoud van de oorspronkelijke kwaliteit. De nieuwe generatie Rockfit heeft daarnaast minder primaire en secundaire grondstoffen nodig, maar behoudt de levensduur van minstens 75 jaar. Ook de vertrouwde thermische prestaties zijn gelijk gebleven. De circulaire eigenschappen, in combinatie met het spaarzame gebruik van grondstoffen en minder energieverbruik bij de productie, zorgen voor een sterk verkleinde ecologische voetafdruk.


Vernieuwd en vernieuwend

Circulair dus, maar ook licht en stevig. Dat bereikte ROCKWOOL door de innovatieve productietechnologie. Deze zorgt ervoor dat de spouwplaten gemiddeld 20% lichter zijn. Dankzij dit lagere gewicht zijn de nieuwe Rockfit platen eenvoudiger te hanteren en wordt verwerking met prikankers vergemakkelijkt. Dankzij de veerkrachtige vezelstructuur sluiten de spouwplaten naadloos aan: op elkaar, rond hoeken en deuren en tegen oneffen binnenbladen. Rockfit isolatie is dus zeer gemakkelijk en snel aan te brengen.


Verbeterde garantie

ROCKWOOL biedt een langere garantie van 25 jaar op Rockfit producten. De Rockfit 25 spouwgarantie kan aangevraagd worden door aannemers en is tevens een bevestiging dat de isolatie op juiste wijze is aangebracht. Om het aanvraagproces te vergemakkelijken, is de digitale ROCKWOOL Bouwwijzer ontwikkeld. Ga naar rockwool.be/spouwgarantie en vul jouw garantieverzoek snel en eenvoudig in.

GERELATEERDE DOSSIERS