Doorzoek volledige site
10 oktober 2019 | ARCHITECTURA.BE

WIN exclusieve architectuurrondleiding in Antwerpen door archixplore

Illustratie | archixplore

Geen 10 jaar architectura.be zonder onze trouwe lezers. Bij wijze van bedanking schenken we twee architecturale rondleidingen aan jullie weg in Antwerpen, gegeven door archixplore, op zaterdag 26 oktober 2019. Lees snel hoe je erbij kan zijn. 

Onder de noemer archixplore organiseert Natacha Van de Peer  - master in de architectuur, kunstgeschiedenis en industrieel ingenieur - architecturale rondleidingen in haar thuisstad Antwerpen. Voor het tienjarig jubileum van architectura.be mogen we twee rondleidingen weggschenken aan een groep van telkens tien lezers.

Beide rondleidingen vinden plaats op zaterdag 26 oktober. Je kan voor elke rondleiding 5x2 duotickets winnen. We nodigen een van de winnaars uit om een verslag van de rondleiding na afloop te publiceren op architectura.be.


Twee rondleidingen te winnen

Pakhuizen & Parken: van het Eilandje naar Park Spoor Noord (start: 10 uur)

Bij deze rondleiding starten we aan het stadsontwikkelingspaviljoen onder het MAS, met wat uitleg hoe de stad en deze buurt groeiden en werden ontwikkeld. De pakhuizen in de buurt vertellen nog verhalen over de oude haven. Nadat we de Leien hebben overgestoken (misschien met een speciale brug?) komen we op een heel ander terrein. Hedendaagse architectuur wordt hier afgewisseld met groen en wandelpaden.
Startplaats: ingang van het MAS, Hanzestedenplaats, Antwerpen
Eindlocatie: Park Spoor Noord, Antwerpen
Duurtijd: 2 uurBeton in ’t noorden: van het MAS naar het Havenhuis (start: 14 uur)

Een klassieker in het gamma: van het Museum aan de Stroom naar het nieuwe kantoorgebouw voor de haven, het Havenhuis. Als het kan, wordt er even binnengegaan in de gebouwen. Er is ook veel te zien onderweg, van een betonnen schip tot een brouwerij in een oud pomphuis.
Startplaats: ingang van het MAS, Hanzestedenplaats, Antwerpen
Eindlocatie: Havenhuis, Zaha Hadidplein, Antwerpen
Duurtijd: 2 uurWedstrijdvraag

Ben je vrij op 26 oktober en wil je deelnemen aan een van de rondleidingen? Mail dan als de bliksem het antwoord op de volgende wedstrijdvraag naar info@architectura.be. Vermeld daarbij duidelijk je naam, telefoonnummer en de rondleiding van je voorkeur. Secchi-Viganò is de ontwerper achter onder meer Park Spoor Noord. Welk project komt NIET uit de koker van het Italiaanse bureau: het Nieuw Zuid in Antwerpen, het Operaplein in Antwerpen of de Grote Markt in Kortrijk?

De winnaars worden spoedig verwittigd met alle praktische details.