Doorzoek volledige site
10 oktober 2019 | ARCHITECTURA.BE

De drie meest bekeken Architubes

Patrick Lootens nam dit jaar nog een Jo Crepain Prijs in ontvangst voor POLO Architects.

In onze huidige beeldcultuur kon een videorubriek niet op onze website ontbreken. Onder de noemer Architube publiceren we architecturale filmpjes die het bekijken waard zijn, van internationale projecten tot interviews met architecten van bij ons. Hier de meest bekeken Architubes van de voorbije tien jaar.

1. Marcel Steeghs over het Transitorium in Zwolle | Themis | AluK

Architect Marcel Steeghs van SVP Architectuur en Stedenbouw beschrijft in deze Architube zijn gedachtegang over het Transitorium in Zwolle. Het appartementsgebouw is gelegen op een mooie plek aan de stadsgracht en telt 41 sociale huurappartementen. Het verbindt oud en nieuw, traditioneel en modern.

 

2.Polo bekroont zilveren jubileum met eigen boek: Patrick Lootens 

In 2015 vierde POLO Architects zijn zilveren jubileum. Het was toen 25 jaar geleden dat de twee studiegenoten Mauro Poponcini en Patrick Lootens de krachten bundelden voor een wedstrijdontwerp van het Belgisch paviljoen op de expo in Sevilla. Die wedstrijd wonnen ze niet maar het vormde wel de basis voor een bekend architectenbureau dat dit jaar nog werd bekroond met een Jo Crepain Prijs.

 

3. Waarom architecten hun oren moeten gebruiken 

In 2012 gaf geluidsexpert Julian Treasure een TED-talk waarin hij de stelling poneerde dat architecten hun oren (beter) moeten gebruiken. Gebeurt dit anno 2016, stelden we ons destijds de vraag? En wat in 2019? Aan jullie om dit uit en waar te maken.