Doorzoek volledige site
22 oktober 2019

Verborgen bevestigingselementen voor een strakke look

Illustratie | © Joris Ide
Illustratie | © Joris Ide
Illustratie | © Joris Ide

Auto Viger, opgericht in 1958, wilde in Oudenburg een nieuwe showroom bouwen om zo de activiteiten van de firma mooi voor te kunnen stellen.  Voor deze nieuwe showroom werd het Joris Ide-sandwichpaneel voor gevelbekledingen gebruikt, de JI Wall 1000FC PIR (bekleding: HPS 200µ - Antraciet; oppervlakte: 1.000 m²). De panelen zijn verticaal geplaatst met verborgen bevestigingselementen.

De isolerende kern bestaat uit polyisocyanuraat. De panelen zijn conform de brandreactieklassen, namelijk B-s2, d0 en voldoen aan de meest strenge vereisten op het gebied van energie-efficiëntie. 

Bovendien voldoet dit paneel aan alle geldende normen in West-Europa. Het paneel is verkrijgbaar in vijf verschillende diktes (60, 80, 100, 120 en 150 mm). De maximale lengte van één paneel is 13,6 m.
 

Metaal in alle eenvoud

Deze nieuwe showroom krijgt een moderne look dankzij het gebruik van verschillende kleuren en de afwisselingen met grote glaspartijen.

De verborgen bevestigingsmaterialen geven deze showroom een extra architecturaal karakter. Bovendien geven de microribprofielplaten een mooi ritme aan de gevels van het gebouw.

De panelen werden geïntegreerd met het bedrijfslogo, en de verborgen bevestigingselementen voor een strakke look

GERELATEERDE DOSSIERS