Doorzoek volledige site
21 oktober 2019 | KEVIN MOENS

'Eren & Citeren' van Filip Canfyn op jouw boekenplank? Dat doe je zo!

Filip Canfyn, ingenieur-architect en huiscolumnist van architectura.be, heeft een nieuw boek uitgebracht in samenwerking met Redactiebureau Palindroom en architectura.be. In ‘Eren & Citeren’ bespreekt Canfyn in zijn typische stijl een twintigtal belangrijke Belgische architecten die niet alleen een mooi oeuvre nagelaten hebben, maar die ook iets te zeggen hadden (of nog steeds hebben). Kortom, architecten met een visie.

Enkele illustere voorbeelden die aan bod komen: Victor Horta, Henry van de Velde, Leon Stynen, Renaat Braem, Luc Deleu, Leo Van Broeck, Jo Crepain, Paul Robbrecht, Laurent Ney…  Een handig ‘vestzakboekje’ vol citaten om in te struinen.

Filip Canfyn is met dit boek niet aan zijn proefstuk toe. Hij is de auteur van meerdere boeken over wonen en over de rol van de stad in dit verhaal. In de sector is hij in de eerste plaats gekend als auteur van de wekelijkse rubriek Steen & Been op architectura.be waarin hij op even kritische als laagdrempelige wijze architectuur, architecten en de omgeving op de korrel neemt zonder daarbij heilige huisjes te sparen.

Vorig jaar gaf Canfyn samen met ASP Editions en Palindroom Volop bOb uit, een ‘vestzakboekje’ over bOb Van Reeth met uitscheurbare postkaarten met quotes van bOb Van Reeth.


Vestzakboekje en coasters

Eren & Citeren is eveneens een ‘vestzakboekje’ van klein formaat waarin alle aandacht gaat naar de inhoud en niet naar de plaatjes. Leuk extraatje zijn de onderzetters met quotes van de geciteerde architecten. 

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandels voor de prijs van 15 euro, net als de coasters (5 euro). Beide zijn ook te bestellen via architectura.be aan dezelfde prijs (exclusief verzendkosten). Stuur jouw bestelling naar info@architectura.be, wij zorgen voor de rest.