Doorzoek volledige site
18 september 2012 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

Architectura organiseert architectuurdag op de Antwerpse boekenbeurs

Liefhebber van boeken en architectuur? Noteer dan alvast zondag 4 november in je agenda. Dan vindt op de Antwerpse boekenbeurs de architectuurdag plaats, een initiatief van Architectura samen met boek.be, Livios, Antwerp Architects, BVA en VAI. Op het programma staan onder meer een architectuurwandeling, enkele lezingen, een panelgesprek en de verkiezing van het mooiste architectuurboek.
Liefhebber van boeken en architectuur? Noteer dan alvast zondag 4 november in je agenda. Dan vindt op de Antwerpse boekenbeurs de architectuurdag plaats, een initiatief van Architectura samen met boek.be, Livios,  Antwerp ArchitectsBVA en VAI. Op het programma staan onder meer een architectuurwandeling, enkele lezingen, een panelgesprek en de verkiezing van het mooiste architectuurboek.
Dat architectuur en boeken zich prachtig laten combineren, is algemeen geweten. Zeker de jongste jaren zijn er enkele knappe architectuur- en interieurboeken verschenen die ieder wel graag op zijn nachtkastje of salontafel zou hebben willen liggen.
Daarom heeft Architectura het initiatief genomen om samen met boek.be op de Antwerpse boekenbeurs een architectuur- en bouwdag te organiseren. Deze zal plaatsvinden op zondag 4 november. Ook Bond Vlaamse Architecten, Antwerp Architects en enkele uitgeverijen (Luster, WPG, Lannoo) gaan ons helpen om een mooi architectuurprogramma uit te werken. Met Livios hebben we de ideale partner gevonden om ook de bouwers en verbouwers te bereiken.

Via de media en partners van boek.be waaronder Cobra.be zal deze Architectuur- en Bouwdag  uiteraard veel aandacht krijgen in de algemene pers in de aanloop naar de Boekenbeurs.


Wat staat er zoal op het programma?

-          Op tocht langs Antwerp’s best buildings: geleide wandeling georganiseerd door Antwerp Architects en Antwerpen Averechts langs een aantal opmerkelijke gebouwen in de Tentoonstellingswijk en het Kiel.

-          Belgium’s best buildings: Sven Grooten (B-Architecten) maakt een selectie uit het boek Belgium’s Best Buildings van uitgeverij Luster en vertelt wat er zo bijzonder is aan deze gebouwen.

-          Stadsvernieuwing in Antwerpen: lezing en debat over stadsvernieuwingsprojecten in Vlaanderen en Antwerpen (ASP / VAI)

-          Panelgesprek met Stephane Beel, Alfredo De Gregorio en David Van Severen. Rik Neven (Architectura.be) zal drie gerenommeerde Vlaamse architecten enkele citaten voorschotelen van bekende architecten uit binnen- en buitenland.

-          Architectuur in de Golden Sixties: Yves De Bont en Francis Strauven stellen de Turnhoutse school voor, wellicht het beste van de golden sixties in Vlaanderen op architectonisch vlak.

-          Lezing en case studies over duurzaamheid door Kamp C en VIBE.

-          Interview Arnon Grunberg: Humo-journalist Mark Schaevers interviewt Arnon Grunberg. Het hoofdpersonage in zijn jongste roman is een architect die vindt dat het zijn taak is als architect om het leven van de mens mooier en makkelijker te maken.

-          Verkiezing van het mooiste architectuurboek: Architectura laat een panel van specialisten en architecten enkele recente architectuurboeken doornemen en beoordelen om op basis daarvan het mooiste architectuurboek te verkiezen.

Het gedetailleerde programma vind je weldra op Architectura.be en www.boekenbeurs.be.

Voor de realisatie van deze architectuurdag werkt Architectura samen met enkele sponsors. Gyproc en Isover hebben zich hiervoor al vast geëngageerd. Wellicht volgen er binnenkort nog andere bedrijven.