Doorzoek volledige site
13 november 2019

Verfijnde en geoptimaliseerde sanitaire voorziening

Illustratie | © Geberit

De droombadkamer van vrijwel elke klant moet én functioneel én makkelijk in onderhoud zijn. Met het nieuwe Geberit ONE-concept voor de doucheruimte, komt Geberit tegemoet aan beide eisen. Dit nieuwe concept combineert technische knowhow achter de wand met designcompetentie voor de wand.

Wat de doucheruimte betreft, hebben klanten verschillende ontwerpvereisten en voorkeuren. Daarom biedt Geberit een reeks innovatieve oplossingen, die allemaal perfect zijn afgestemd op Geberit ONE, waarbij de muurafvoer de voordelen van de voorwandtechniek doeltreffend benut.

Met een douchewand en een nisopbergbox in het assortiment gaat Geberit nu nog een stap verder. Belangrijke obstakels voor een snelle en probleemloze inrichting worden op deze manier vermeden. 

Dankzij een inbouwset wordt de nisopbergbox, waarvan de positie betrouwbaar kan worden bepaald, een onderdeel van het installatiesysteem. Hetzelfde geldt voor de douchewand*, die naadloos in het ontwerp- en installatieproces kan worden geïntegreerd.

 

Geberit muurafvoer voor douches

Alle Geberit inloopdouches (muurafvoer, CleanLine douchegoot en Setaplano doucheplaat) zijn compatibel met het Geberit ONE concept. De vele voordelen van een voorwandinstallatie worden ten volle benut als men kiest voor een muurafvoer. Dit omdat de afvoer van de inloopdouche verplaatst wordt van de vloer naar de ruimte achter de wand.

Op deze manier wordt de ruimte in de voorzetwand optimaal benut en het installatieproces vereenvoudigd. De vloer kan immers zonder onderbrekingen betegeld worden. Net als bij alle andere afvoervarianten, is de afdichtingsfolie op voorhand gemonteerd in de fabriek. Dat maakt het systeem uiterst betrouwbaar en het werk ter plaatse eenvoudiger.

 

Geberit nisopbergbox

Ook het ontwerp en de installatie van een nisopbergbox is vereenvoudigd. De box (30 cm breed, 80 cm hoog en 16 cm diep) hindert niet langer indien leidingen achteraf geïnstalleerd worden. De grootte en de plaats van de nis worden immers vooraf bepaald met een nieuwe inbouwset. De nisopbergbox die voorzien is van een voorgemonteerde afdichtingsfolie maakt vanaf nu dus deel uit van het installatiesysteem.

De optionele spiegelschuifdeur kan afhankelijk van de voorkeur, naar links of naar rechts worden geopend. Met deze ruimtebesparende oplossing komen de douchekraan en de nisopbergbox niet met elkaar in conflict. De binnenkant van de nis is zo ontworpen dat er geen water en vuil in kunnen achterblijven. Het water kan zich nergens ophopen en dus ongehinderd uit de nisopbergbox stromen.

Met een andere inbouwset kan ook een betegelde nisopbergbox (50 cm breed, 30 cm hoog en 15 cm diep) worden geïnstalleerd. Het installatieframe van deze nis heeft een ruw oppervlak wat het werk van de tegelzetter vergemakkelijkt. 

 

Geberit douchewand

Een andere Geberit ONE blikvanger die de doucheruimte compleet maakt, is de douchewand. Een douchewand vastzetten kan pas gebeuren wanneer alle andere installatiewerkzaamheden zijn voltooid. 

Vaak is het een bron van problemen omdat dan pas duidelijk wordt of het werk nauwkeurig is uitgevoerd en of de coördinatie tussen de verschillende vakgebieden goed is verlopen. Met het nieuwe installatiesysteem van de Geberit ONE douchewand* zijn al deze ergernissen voorgoed verleden tijd. De douchewand kan immers naadloos worden geïntegreerd in het plannings- en installatieproces van het voorwandsysteem. De Geberit douchewand wordt stevig in het installatie-element bevestigd. Toch kunnen aanzienlijke toleranties als gevolg van de muurbetegeling nog steeds worden opgevangen.

Achteraf hoeft er dus geen stabilisatiestang te worden geplaatst. Om te voorkomen dat er water binnendringt wordt een voorgemonteerde afdichtingsfolie op het installatie-element aangebracht die wordt ingewerkt in de composietafdichting. 

De douchewand is verkrijgbaar in vijf verschillende maten. Doordat er geen bevestigingsbeugel nodig is, wordt het risico op fouten tijdens de installatie uitgesloten – de douchewand past altijd.

GERELATEERDE DOSSIERS