Doorzoek volledige site
18 november 2019

Gecertificeerde veiligheidsoplossingen met toegangscontrole

Illustratie | © Eribel

Toegangscontrole is belangrijk. Er is een duidelijke verschuiving zichtbaar in de deurenmarkt van mechanische naar elektronische toegangscontrole. Ideaal is wanneer deze kunnen worden gecombineerd in een gecertificeerde oplossing. Meyvaert én Eribel zijn expert in de materie, en zetten hun expertise in voor nieuwe forensis psychiatrisch centrum in Antwerpen.

Meyvaert en Eribel zijn gespecialiseerd in brandwerende oplossingen en bouwkundige beveiliging, dit zowel in metaal, glas en hout. De firma's ontwikkelen, produceren en plaatsen gecertificeerde veiligheidsoplossingen op maat die beschermen tegen brand, in- en uitbraak, kogels, stralingen en explosies.

De deuren kunnen bovendien perfect ontwikkeld worden met gecombineerde prestaties: zo kan een brandwerende deur bijvoorbeeld ook uitbraakwerend, akoestisch en met toegangscontrole worden aangeboden.

 

Project in de kijker: FPC Antwerpen

Het forensisch psychiatrisch centrum te Antwerpen werd uitgerust met de Eribel deuren en een uitgebreid systeem van toegangscontrole. Elke vleugel van het gebouw kan naar wens geprogrammeerd worden. De programmeermogelijkheden zijn zeer uitgebreid: er is een complete controle via een centrale commandopost, maar een gemachtigd persoon kan toch met zijn badge de toegang tot de kamers overrulen.

De kamerdeuren zijn bovendien geprogrammeerd volgens het “fail safe principe”: al zijn de deuren op slot, zij ontgrendelen toch na signaal van de brandcentrale of bij stroomuitval. Zo kan er in alle veiligheid geëvacueerd worden. Bij gevangenissen daarentegen eist men fail secure: de deur blijft vergrendeld, waardoor de gedetineerde niet kan ontsnappen. Deze deuren zijn bovendien uitbraakwerend: om schade door impact, zoals stampen op de deur, te minimaliseren worden de gevoelige componenten van het slot buiten het deurblad geplaatst.

Het eindresultaat is een duurzame, bedrijfszekere oplossing die bovendien onderhoudsarm is.

Meyvaert en Eribel hebben een ruime ervaring in projecten waar strikte veiligheidseisen van toepassing zijn, zoals in gevangenissen en politiekantoren. Maar ook in hotels, scholen, de zorgsector, ... Dankzij het uitgebreide productgamma kunnen de firma's voor elke vraag een oplossing aanbieden, volledig afgestemd op het vereiste veiligheidsniveau.

Door de jarenlange ervaring hebben Meyvaert en Eribel directe voeling met de eindgebruiker. Hierdoor wordt niet enkel rekening gehouden met de technische aspecten, maar ook met een maximaal gebruikerscomfort en optimale veiligheid. Een totaaloplossing op maat, met de nodige attestatie.

GERELATEERDE DOSSIERS