Doorzoek volledige site
21 november 2019

Magnetisch antipaniekslot ontgrendelt bij paniek een gesloten deur

Illustratie | © Xinnix
Illustratie | © Xinnix
Illustratie | © Xinnix

Xinnix Door Systems heeft tijdens hun laatste brandtest het eerste magnetische antipaniekslot met EI1 certificatie (brandwerend normen die gelden in België en over heel Europa gebruikt kunnen worden) ter wereld op markt gebracht.

Xinnix blijft verder investeren in testen voor gecertifieerde deuren voor brandwerende en akoestische toepassingen. Tijdens de laatste test in september werd een dubbele brandwerende deur succesvol getest gedurende 45 minuten (EI145).

In deze deurcombinatie werd tevens een magnetisch antipaniekslot getest. Dit slot ontgrendelt in geval van paniek een volledig gesloten deur door het gebruik van de deurkruk. Gebruik van zo’n type sloten is voornamelijk gericht op openbare gebouwen, hotels, ziekenhuizen…

Deze magnetische versie is de eerste op de markt, en combineert de esthetiek van de magneetsloten met de veiligheid voor panieksituaties. Het slot is in een dubbele Xinnix deur getest geweest. Dit slot kan dus voor zowel enkele als dubbele, brandwerende als niet-brandwerende deuren gebruikt worden.