Doorzoek volledige site
03 december 2019

Charmante hoeve als feestzaal en vakantiewoning

Illustratie | © Valerie Clarysse
Illustratie | © Valerie Clarysse
Illustratie | © Valerie Clarysse
Illustratie | © Valerie Clarysse
Illustratie | © Valerie Clarysse
Illustratie | © Valerie Clarysse
Illustratie | © Valerie Clarysse

In de gerenoveerde Kaleihoeve in Bavikhove kan je terecht voor feesten zoals babyborrels en huwelijken, tot teambuildings of klantenevents. Er is een volledig ingerichte feestzaal,  binnenzwembad en een tuin in landelijke stijl. Wie graag feest tot in de vroege uurtjes, kan overnachten in een van de charmante gastenkamers, of boekt een langer verblijf in de vakantiewoning op hetzelfde domein.

Bij de herinrichting van deze rustieke hoeve kozen de eigenaars voor verschillende types natuursteen in combinatie met de houten constructies van het gebouw. De tegels versterken de schoonheid en charme van het terrein. Het creëert een absolute meerwaarde. Vloeren en bekledingen in natuursteen worden mooier met de tijd en zijn een sterke en duurzame oplossing.

 

Natuurlijke klasse

Voor de renovatie van deze landelijke hoeve plaatste men een Egyptische beige natuursteen type Sinai Pearl met Antico afwerking. Deze kalksteen is zowel voor het terras en de wandelpaadjes, als voor de vloer binnen en de zwembadranden gebruikt. “Zo vormt de vloer een mooi geheel en is er geen duidelijke afscheiding tussen binnen en buiten”, verduidelijkt architect Miet Boucquet van architectenbureau Verfaillie-Boucquet uit Ardooie. “Deze beige natuursteen met lichtgrijze fossielen past perfect binnen de warme, landelijke stijl van deze hoeve. Zeker in combinatie met de houten afwerkingen in de rest van het interieur.”

De plaatsing werd uitgevoerd door de firma Bebomat uit Kuurne. Zij hebben een jarenlange ervaring in werken met natuurstenen vloeren en bekledingen. “Een dergelijk groot project is dan ook probleemloos verlopen”, vertelt de zaakvoerder. “Er werd gewerkt met twee formaten van deze beige kalksteen: de grotere uitvoering van 90 op 60 centimeter voor de buitenbevloering en de kleinere formaten van 20 op 20 centimeter voor binnen en voor de tegels rond het zwembad. Ook de zwembadboorden zijn uitgewerkt in hetzelfde materiaal.” De natuurlijke look in combinatie met de warme, landelijke uitstraling van de hoeve. Dat is een win-wincombinatie.

 

Mooier met de tijd

Deze natuurstenen vloer is zeer gebruiksvriendelijk. Hij krijgt een natuurlijke charme en verweerde look doorheen de jaren. “Het voordeel van natuursteen buiten is dat vlekken van bijvoorbeeld gemorste wijn of eten er weer uitgaan onder invloed van de weersomstandigheden”, klinkt het bij Bebomat.

Natuursteen behoudt steeds zijn charme en kwaliteiten. Het materiaal wordt zelfs mooier. “Ook voor binnen kozen we voor dezelfde afwerking van deze beige kalkstenen vloer. Dit geeft een knap esthetische effect. Natuursteen is onevenaarbaar”, benadrukt Miet Boucquet. “De vloer in de feestzaal kreeg geen extra anti-vlekken behandeling. Dit geeft extra charme en de klant is heel tevreden met het eindresultaat.”

 

Extra sfeer

Voor het zwembad in rustieke stijl en de bar werd gekozen voor eenzelfde wandbekleding in een roestbruine leisteen type Rusty Slate Stonepanels.

“De bruine roestkleur en grijs-zwarte tinten geven het geheel een natuurlijke warme uitstraling,” aldus Miet Boucquet. “Voor de wandbekleding van het zwembad en de bar werd gekozen voor een ruw materiaal in plaats van een klassieke houten wand. Zo creëer je een echte eyecatcher.” Het extra contrast en de warme uitstraling van de wandbekleding passen binnen het landelijke decor. Kortom: deze tijdloze hoeve is een bron van inspiratie voor al wie langskomt.

GERELATEERDE DOSSIERS