Doorzoek volledige site
12 december 2019

Een stabiele basis voor een brandveilig gebouw

Het is uw grootste nachtmerrie van architecten... U levert een schitterend gebouw op dat aan alle eisen voldoet, maar na een tijd krijgt u telefoon van de opdrachtgever. Er vindt een allesverwoestende brand plaats. Eenmaal op locatie blijken de gevolgen niet te overzien. U wilt dit scenario natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Brandveilige oplossingen zijn daarom een cruciaal onderdeel van uw project. De AWP Supreme gevelpanelen van Kingspan bieden 60 minuten brandwerendheid, zonder dat de klant inlevert op design en duurzaamheid.

De Kingspan AWP Supreme gevelpanelen met QuadCore™ FireSafe isolatiekern vormen de basis voor brandveilige gebouwen. Ze bieden 60 minuten brandwerendheid als binnenwand en hoge brandwerendheid als buitenwand. Ook beperken ze verspreiding van de brand, omdat er geen brandende deeltjes of druppels afvallen.

"Ik hoop dat alle andere producenten ook op grootschalige manier gaan testen. Dan kiezen mensen niet langer voor de goedkopere isolatiematerialen, maar voor hogere kwaliteit op het gebied van brandveiligheid", zegt Roy Weghorst, Head of Regulatory Affairs bij Kingspan.

 

Maximale brandveiligheid zonder in te leveren op esthetiek

Naast maximale, bewezen brandveiligheid, geven de gevelpanelen commerciële en industriële gebouwen een hightech-uitstraling. Dankzij verschillende profileringen krijgt ieder gebouw zijn eigen karakter. Ook wordt kleurverschil te allen tijde voorkomen. Wanneer u een order plaatst bij Kingspan komen alle bestelde panelen uit één batch.