Doorzoek volledige site
17 december 2019

Zes exclusieve tinten met een fijntextuur afwerking in een SuperDurable kwaliteit

Illustratie | © Axalta

Axalta Coating Systems brengt een nieuwe collectie op de markt: POLAR. De collectie bestaat uit zes exclusieve tinten met een fijntextuur afwerking in een SuperDurable kwaliteit die nog werd opgewaardeerd met CoolÔ kenmerken. Deze innovatie wordt voorgesteld op Polyclose.

De productontwikkelaars bij Axalta begrijpen dat architecten vandaag de dag voortdurend op zoek zijn naar de meest duurzame producten om hun projecten mee te laten schitteren.

POLAR maakt deel uit van het Alesta® SuperDurable poedercoatingassortiment voor metalen ondergronden. Die reeks is gebaseerd op een bijzonder duurzaam polyesterharssysteem, waarin hoogwaardige pigmenten en stabilisatoren zijn ingewerkt met een uitstekende externe duurzaamheid die ruimschoots aan de strengste specificaties beantwoordt.

 

Dubbele meerwaarde

Axalta tilde de kwaliteit van de nieuwe producten op een hoger peil met Alesta® Cool™ kenmerken. Deze zorgen voor een betere reflectie van infraroodstraling, waardoor de temperatuur van het gepoederlakte oppervlak lager blijft. Alesta® Cool™ biedt daardoor een dubbele meerwaarde.

Een onderzoek in meer dan tweehonderd woningen in Florida heeft aangetoond dat aircosystemen goed zijn voor 33% van het totale stroomverbruik. POLAR-producten helpen de temperatuurschommelingen in de woningen te beperken. Bovendien dragen ze bij tot een langere levensduur van een project.

Metalen onderdelen met een coating uit dit innovatieve kleurenassortiment hebben minder last van thermische stress, waardoor een structuur beter gewapend is tegen de tand des tijds. Dit is vooral zeer belangrijk voor onder meer grote schuiframen en deuren, net als voor gevelbekleding en de isolatie die erachter zit. Dag in, dag uit staan die namelijk bloot aan hoge temperaturen.

 

Fijne textuur

De POLAR-producten zijn afgewerkt met een fijne textuur, de originele zandachtige poedercoatingstructuur. Het effect van zo'n fijne textuur wordt zeer op prijs gesteld in de architectuur: afgewerkte ondergronden zien er niet alleen verfijnd uit, maar zijn ook uitstekend bestand tegen krassen.

Frank De Cock, Colour Design Director Europe: “We zijn erg trots dat we een antwoord kunnen bieden op een nieuwe vraag in het architecturale landschap. Nu donkere, kleuren met een fijne textuur zeer populair zijn, spelen we met dit assortiment in op de problemen die worden veroorzaakt door thermische stress op metalen ondergronden in architectuur- en designprojecten door ze infrarood reflecterende eigenschappen mee te geven. Bovendien passen de zes exclusieve, donkere tinten perfect bij de huidige trends in de architectuur.”

Ontdek de POLAR-producten op de stand van Axalta op Polyclose, stand nr. 1657