Doorzoek volledige site
17 december 2019

LoCra presenteert gevel-en dakgootbekleding, venstertabletten en terrasplanken op Polyclose

Gevel-en dakgootbekleding Illustratie | © LoCra
Lignodur terrafina®terrasplanken Illustratie | © LoCra
Lignodur® venstertabletten topline LD 36 Illustratie | © LoCra

Op Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur- , zonwering-, gevel- en toegangstechniek zal ook LoCra terug te vinden zijn. De fabrikant van diverse toepassingen in binnen-en buitenschrijnwerkerij is terug te vinden op stand nr. 1103 en stelt er diverse innovatieve toepassingen voor. Een greep uit het LoCra-aanbod op Polyclose.

Gevel-en dakgootbekleding (FSC®label)

LoCra beschikt over een volledig assortiment gevel-en dakgootbekleding geassembleerd uit Tricoya®Extreme, een plaatmateriaal met een superieure dimensiestabiliteit en duurzaamheid, zelfs onder de meest veranderde weersomstandigheden. Deze plaat kan gebruikt worden in toepassingen en omgevingen die voorheen ondenkbaar waren voor een op hout gebaseerd plaatmateriaal. Het milieuvriendelijke gepatenteerde acetylatieproces is verantwoordelijk voor deze uitzonderlijke eigenschap.

De gevel-en dakgootpanelen van LoCra worden afgewerkt met een UV-bestendige Renolit-folie en kunnen desgevallend gecombineerd worden met de buitenschrijnwerkerij van ramen en deuren.

Ook conventionele, watergedragen lakken kunnen toegepast worden.

 

Lignodur® venstertabletten topline LD 36 en masterline LD 40

Lignodur® is een hoogwaardige mix van hout en kunststof, en deze grondstof garandeert een robuust en langdurig eindproduct. Bij de samenstelling van de grondstof wordt uitsluitend gebruik gemaakt van snelgroeiende binnenlandse houtbestanden en kwaliteit polymeer materialen.

Door het unieke procedé van de facet geslepen rand in combinatie met uiterst realistische steen en unikleuren creëren ze een meerwaarde voor de woning. De venstertabletten hebben een attractief design, zijn harmonieus in functionaliteit en hebben een onderhoudsvriendelijk karakter.

 

Lignodur terrafina® terrasplanken

Het grote voordeel van Lignodur terrafina® terrasplanken ligt in het unieke montagesysteem. Dat werkt tijdbesparend, door het schroefloos systeem van de montage van de terrasplanken. De terrafina®terrasplanken laten zich eenvoudig in elkander klikken door zijn ingenieus klik & klem-systeem. Hierdoor ontstaat er een tijdbesparing, omdat men niet meer moet voorboren en ook niet elke montageclip dient vast te schroeven.

De montage van de terrasplanken gebeurd volledig verdekt. Door het uitgekiende klik & klemsysteem ontstaat er een smalle voeg van 3 à 4 mm en laat uw terrasplanken volledig tot zijn recht komen. De smalle voeg is bovendien uitermate ‘vriendelijk’ voor de blote voeten en de kinderen (bijvoorbeeld: kindervingers zullen nooit geklemd geraken tussen de voegen).

Het Lignodur®terrafina systeem is het enige systeem op de markt dat geïntegreerde antislip strips heeft in al zijn draagbalken, zowel de draagbalken uit de Lignodur®grondstof als de aluminium draagbalken. Het verschuiven van de terrasplanken wordt hierdoor verhinderd en uiteraard vervalt het tijdrovend aanbrengen van kleefstrips en/of schroeven van de terrasplanken om te verhinderen dat uw terrasplanken verschuiven.