Doorzoek volledige site
05 oktober 2012 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

Renovatie en passiefbouw in zorgsector centrale thema's in bouwseminaries Healthcare

Heeft het nog zin om zorggebouwen te renoveren? En is passiefbouw in de zorgsector een haalbare kaart? Deze twee vragen zullen door een resem specialisten beantwoord worden tijdens de bouwseminaries die Architectura in samenwerking met Probis organiseert op de vakbeurs Healthcare in Brussels Expo op vrijdag 12 oktober.
 Heeft het nog zin om zorggebouwen te renoveren? En is passiefbouw in de zorgsector een haalbare kaart? Deze twee vragen zullen door een resem specialisten beantwoord worden tijdens de bouwseminaries die Architectura in samenwerking met Probis organiseert op de vakbeurs Healtchcare in Brussels Expo op vrijdag 12 oktober.

Van woensdag 9 tot vrijdag 11 oktober vindt in Brussels Expo Healthcare 2012 plaats, de vakbeurs voor de zorgsector. Zoals elk jaar heeft organisator Probis een uitgebreid programma seminaries uitgewerkt. Net zoals vorig jaar nemen Architectura en Redactiebureau Palindroom de organisatie van enkele bouwseminaries voor hun rekening. Dit jaar zijn renovatie en passiefbouw de thema’s die hierin aan bod komen.
 

Renoveren van gebouwen in de zorgsector: zinvol of weggegooid geld?

Een renovatie is sowieso duurzamer dan een nieuwbouw. Maar is dit ook zo in de zorgsector? De normen, de minimale oppervlakte en de technische eisen zijn zozeer verstrengd dat velen zich terecht de vraag stellen of het nog zin heeft om te renoveren. Kan je met een renovatie een even performante en energiezuinige zorginstelling realiseren als met een nieuwbouw? Een interessante vraag die Architectura.be zal voorleggen aan enkele specialisten uit het werkveld: Serge Lefevere (Boeckx & partners), Wim Boydens (Studiebureau Boydens), Roger Albertijn (voorzitter VTDV) en Bart Vanhalle (Cordeel)
Vrijdag 12 oktober, 11.45 u. - 12.45 u. 

Passiefbouw in de zorgsector: een haalbare kaart?

Waarom zijn er zo veel kantoren, scholen en woningen die beantwoorden aan de eisen van passiefbouw maar (bijna) geen enkele zorginstelling? Is het zo veel moeilijker om een zorggebouw passief te maken of is het sop de kool niet waard? Hoe ver kan en moet je gaan in de zorgsector op het vlak van duurzaamheid en energiezuinigheid? Architectura.be brengt enkele specialisten rond de tafel die hier een duidelijke visie op hebben: Wim De Backer (VITO), Alain Bossaert (Arcadis), Patrick Desutter (AR-TE / STABO) en Ivan Missinne (VK Studio)
Vrijdag 12 oktober, 13.00 u. - 14.00 u.


Voor de volledige lijst van de seminaries, klik hier.