Doorzoek volledige site
08 oktober 2012

a2o wint internationale architectuurwedstrijd voor nieuwe scholencampus in Hasselt

a2o won samen met ingenieurs Boydens-Establis de DBFM wedstrijd van AG Real Estate voor de bouw van een nieuwe scholencampus voor het technisch onderwijs in Hasselt. De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van de inhaalbeweging scholenbouw die door de Vlaamse gemeenschap werd gelanceerd en waarbij tegen 2016 een 200-tal nieuwe scholen zullen gebouwd worden in Vlaanderen. De jury waardeerde de flexibiliteit van het gebouw waardoor het echt kan inspelen op de wisselende pedagogische noden. Het gebouw is laag energetisch en uiterst duurzaam opgevat.
a2o won samen met ingenieurs Boydens-Establis de DBFM wedstrijd van AG Real Estate voor de bouw van een nieuwe scholencampus voor het technisch onderwijs in Hasselt. De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van de inhaalbeweging scholenbouw die door de Vlaamse gemeenschap werd gelanceerd en waarbij tegen 2016 een 200-tal nieuwe scholen zullen gebouwd worden in Vlaanderen. De jury waardeerde de flexibiliteit van het gebouw waardoor het echt kan inspelen op de wisselende pedagogische noden. Het gebouw is laag energetisch en uiterst duurzaam opgevat. De exploitatiekosten voor de gebruikers in de toekomst zullen daardoor sterk verminderen.
Het gebouw, gelegen aan de spoorweg ter hoogte van het station, ent zich als ruimtelijk eindpunt op een ‘groene boulevard’ voorzien in het Masterplan van West8 voor de stationsomgeving. In het nieuwe gebouw, dat zo’n 14.000m² vloeroppervlakte inneemt, worden verschillende functies voorzien als leslokalen voor de diverse opleidingen, een open leercentrum, kapsalon, sportfaciliteiten, hout- en bouwateliers, administratieve en diverse ontspanningsruimtes.