Doorzoek volledige site
11 oktober 2012

Jury Meest Inspirerende Architectuurboek 2012 compleet

Op 4 november organiseert Architectura een architectuurdag op de Antwerpse boekenbeurs. Dan laat Architectura onder meer een panel van specialisten en architecten enkele recente architectuurboeken doornemen en beoordelen om op basis daarvan het mooiste architectuurboek te verkiezen. De vakjury is intussen compleet en bestaat uit: adjunct Vlaamse Bouwmeester Stefan Devoldere, architectuurcriticus en -docent Marc Dubois, Roeland Dudal, architectuurfotograaf Stijn Bollaert en journaliste Chris Meplon.
Op 4 november organiseert Architectura een architectuurdag op de Antwerpse boekenbeurs. Dan laat Architectura onder meer een panel van specialisten en architecten enkele recente architectuurboeken doornemen en beoordelen om op basis daarvan het mooiste architectuurboek te verkiezen. De vakjury is intussen compleet en bestaat uit: Stefan Devoldere (adjunct Vlaamse Bouwmeester, ex-hoofdredacteur A+), Marc Dubois (architectuurcriticus en –docent), Roeland Dudal (ex VAI en momenteel Architecture Workroom Brussels, verantwoordelijk voor Belgische inzending op architectuurbiënnale Venetië), architectuurfotograaf Stijn Bollaert en Chris Meplon (journaliste en recensente bij o.m. De Standaard, De Tijd, De Morgen en de jongste jaren betrokken bij enkele interessante architectuurboeken).

Ook de boeken die meedingen zijn bekend:

- Stéphane Beel Architecten (Lannoo)
- X. Crepain Binst Architecture (Ludion)
- School in de stad, stad in de school (Sopida)
- Stadsvernieuwingsprojecten in Vlaanderen 2002-2011 (ASP)
- Re-visiting re-inventing BURO II (Boom)
- Belgium’s Best Buildings (Luster)
- De Vylder Vinck Taillieu. 1 boek 2 / 1 boek 3 (Sun Architecture)
- XX models - Young Belgian Architecture (Bozar Books - A+) 


De Architectuurdag op de boekenbeurs is een organisatie van Architectura en boek.be in samenwerking met o.m. BVA, Antwerp Architects en Livios. Dit evenement wordt gesponsord door Gyproc en Isover.