Doorzoek volledige site
19 december 2019

ShutterX®: gegarandeerd luchtdicht rolluik

Illustratie | © Wilms
Illustratie | © Wilms
Illustratie | © Wilms

Wie bouwplannen in het vooruitzicht heeft kan er niet meer omheen: jaarlijks verstrengt de energieprestatieregelgeving met als doel om voor meer energiezuinige woningen te zorgen. Luchtdicht bouwen speelt daar een zeer belangrijke rol in.

Een screen in een spouwmuur inbouwen kent al lang geen geheimen meer. Vanaf nu kan u ook rolluiken inbouwen die gegarandeerd luchtdicht zijn. Maar heeft u er al eens bij stilgestaan dat er normaal isolatie zit op de plaats waar nu de rolluikkast wordt geplaatst?

 

3 S-punten

ShutterX® van Wilms brengt hier verandering in. Vanaf nu biedt Wilms ook een rolluik aan dat gegarandeerd luchtdicht is. Er is geen perforatie meer van de binnenmuur én het rolluik is onzichtbaar vanaf de buitenzijde.

Sterker nog, de isolatie die wordt weggenomen door het inbouwen van het rolluik vervangt Wilms door een composiet profiel achter de kast. Dit profiel neemt de isolatiewaarde van de ontbrekende isolatie over en verbetert deze zelfs. Dankzij deze innovaties wordt er van uw raam een aanvaarde bouwknoop gemaakt en kan u zelfs tot 3 S-punten winnen.

 

Onzichtbaar

De rolluikkast zit volledig weggewerkt achter de gevel en zelfs de onderlat van het rolluik verdwijnt in de kast. In opgerolde toestand is ShutterX® dus onzichtbaar, zowel vanbinnen als vanbuiten. Eventuele herstellingen kunnen gebeuren vanaf de buitenkant, waardoor er geen kap- en breekwerk vereist is. 

Wilms voorziet standaard een luchtdichte folie op de composiet profielen boven en onder het raam. Deze wordt eenvoudig afgewerkt tegen de buitenzijde van de binnenmuur.

 

Zonder zichtbare schroeven

De geleiders van ShutterX® zijn weggewerkt in de muur. Hierdoor zijn ze niet zichtbaar als u recht voor het raam staat. Bovendien kunnen we de geleiders in eigen huis lakken in een RAL-kleur naar keuze, zodat ze samen met het raam één mooi geheel vormen. Omdat de volledige geleider in elkaar wordt vastgeklikt, ziet u geen schroeven meer.

Tussen het rolluikblad en het raam is er 15 mm ruimte voorzien voor de plaatsing van vliegenramen. Een schuifvliegendeur, een vliegendeur of een plissé hordeur blijft ook mogelijk. Deze kunnen voor het rolluikblad worden geplaatst.

 

Koude en vocht

Koude en vocht vinden altijd wel een weg naar binnen via de vensterbank. Wilms innoveert ook hier en maakt een einde aan koude vensterbanken! Dankzij een speciaal hiervoor ontwikkeld afwateringsprofiel in combinatie met een afwateringsfolie, zorgen we ervoor dat het vocht buiten blijft.

Voor de vensterbank laat Wilms u de keuze tussen aluminium of steen. De geïsoleerde vensterbank in aluminium kan besteld worden bij Wilms, en dit in een RAL-kleur naar keuze.

GERELATEERDE DOSSIERS