Doorzoek volledige site
30 oktober 2012 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

Belgium’s Best Buildings volgens Sven Grooten op de Boekenbeurs

Welke zijn de interessantste Belgische gebouwen sinds 1900. Die vraag werd voorgelegd aan gerenommeerde Belgische architecten en dat mondde uit in de publicatie Belgium’s best buildings van uitgeverij Luster. Op de boekenbeurs gaat Sven Grooten van B-architecten grasduinen door zijn favorieten.
Welke zijn de interessantste Belgische gebouwen sinds 1900. Die vraag werd voorgelegd aan gerenommeerde Belgische architecten en dat mondde uit in de publicatie Belgium’s Best Buildings van uitgeverij Luster. Op de boekenbeurs gaat Sven Grooten van B-architecten grasduinen door zijn favorieten.Op basis van top-tienlijstjes van gerenommeerde Belgische architecten en architectuurkenners werden voor dit boek 75 gebouwen geselecteerd die voltooid zijn na 1900. Het resultaat is een verrassende mix van bekende hedendaagse projecten zoals het Antwerpse MAS, over historische must sees, tot minder voor de hand liggende parels zoals een modernistische kapel of architectenwoningen. Elk gebouw wordt uitgebreid beschreven (in zowel het Engels als in het Nederlands) en geïllustreerd aan de hand van 1 of 2 beelden. Een stijlvolle en toegankelijke gids voor architectuurfans en voor iedereen met interesse in architectuur in België.

Dit boek werd genomineerd voor de wedstrijd rond het meest inspirerende architectuurboek maar vormt ook de kapstok voor een lezing die Sven Grooten van B-Architecten zal geven. Tijdens een geanimeerde presentatie zal hij enkele van deze gebouwen de revue laten passeren en zal hij op bevlogen wijze uitleggen waarom ze zo bijzonder zijn.
Daarnaast vormt het boek ook een ideaal aanknooppunt voor een boeiende architectuurwandeling door Antwerpen die georganiseerd wordt door Antwerp Architects en Antwerpen Averechts. Meer hierover in een apart artikel. Vergeet niet op voorhand in te schrijven voor deze wandeling.

11.30 – 11.55 Groene zaal