Doorzoek volledige site
09 november 2012 | JOOS NEVEN

VIEGA lost vochtproblemen op met nieuwe wandverwarming

VIEGA, het Duitse bedrijf dat bekend staat om zijn sanitaire producten, heeft een nieuwe oplossing gevonden tegen vocht en schimmel: wandverwarming. 18% van de woningen in Vlaanderen kampen met vochtproblemen. Vochtproblemen leiden op hun beurt vaak tot onaangename schimmelproblemen. VIEGA biedt nu wandverwarming aan om het probleem voorgoed uit woningen te verbannen. Het Duitse fabriek belooft daarenboven ook dat dit soort verwarming goed is voor onze portemonnee, ons comfort en zelfs het milieu. De montagetechniek voor zowel nieuwbouw als renovatie heet VIEGA Fonterra.
VIEGA, het Duitse bedrijf dat bekend staat om zijn sanitaire producten, heeft een nieuwe oplossing gevonden tegen vocht en schimmel: wandverwarming. 18% van de woningen in Vlaanderen kampen met vochtproblemen. Vochtproblemen leiden op hun beurt vaak tot onaangename schimmelproblemen. VIEGA biedt nu wandverwarming aan om het probleem voorgoed uit onze woningen te verbannen. De Duitse fabriek belooft daarenboven ook dat dit soort verwarming goed is voor onze portemonnee, ons comfort en zelfs het milieu. De montagetechniek, die zowel bestemd is voor nieuwbouw als voor renovatie, heet VIEGA Fonterra.
Vocht en schimmels: een niet te onderschatten euvel

Vochtoverlast kan door verschillende factoren voorkomen: opstijgend bodemvocht, slechte isolatie en verkeerd gelegde pannen zijn maar enkele daarvan. Zelfs door te ademen stoot een gezin ongeveer 15 liter waterdamp uit per dag. Een goed ventilatiesysteem lost een deel van het vochtprobleem op, met haar oppervlakteverwarmingssystemen biedt VIEGA een permanente oplossing aan.

Zoals reeds gezegd is schimmel een logisch gevolg van vochtproblemen. Schimmel tast het interieur aan en brengt ongedierte met zich mee. Bovendien verspreidt het allergenen en stank waardoor bewoners last kunnen krijgen van ademhalingsproblemen. Schimmel wordt vaak teruggevonden achter kasten die tegen een buitenmuur geplaatst zijn en bij koudebruggen.VIEGA’s oplossing

Droge, warme muren kunnen niet beschimmelen omdat de meest prominente oorzaak verdwijnt. Geen vocht, geen schimmel. Het VIEGA Fonterrasysteem kan geplaatst worden in massieve, holle of houtconstructies. Dankzij de flexibele montagetechniek kan elke muur voorzien worden van verwarming.

Het nieuwe systeem biedt twee belangrijke voordelen. Het eerste voordeel is meer comfort. Omdat de warmte gelijkmatiger ontstaat wordt die warmte als aangenamer ervaren als de warmte van traditionele verwarming. Het systeem kan samen met de reeds geïnstalleerde domotica werken. Het tweede voordeel is de duurzaamheid die het product biedt: dankzij de dampdoorlatende isolatie in de onderbouw van het systeem krijgt men op lange termijn een perfect resultaat.

Twee verschillende versies

Fonterra Side 12 (‘droog’ systeem)
Dit systeem van voorgemonteerde systeemelementen (indien gewenst in verschillende afmetingen), wordt rechtstreeks op een onderconstructie bevestigd en eenvoudig met elkaar verbonden. Deze werkwijze garandeert natuurlijk een maximale tijdswinst.

Fonterra Side 12 Clip (‘nat’ systeem)
Dit systeem is bedoeld voor natte bouw en de montage tegen massieve wanden uit steen, beton, zandsteen enz. Met de klemrails wordt de zeer flexibele Polybuten-buis eenvoudig op de massieve wand aangebracht en meandervormig bevestigd. Aansluitend kan de wand worden bepleisterd.