Doorzoek volledige site
21 januari 2020 | KEVIN MOENS

Portugees bureau AJ Arquitectos herontwikkelt vergeten plek in Brussel

Illustratie | AJ Arquitectos - Motown
Illustratie | AJ Arquitectos - Motown
Illustratie | AJ Arquitectos - Motown
Illustratie | AJ Arquitectos - Motown

Het verlaten terrein aan het Scheutbospark in Anderlecht krijgt binnenkort een nieuwe toekomst. De Brusselse projectontwikkelaar Motown verkreeg de vergunning voor een nieuw woonproject - Motown Parc - dat 64 betaalbare appartementen voorziet. En opvallend: Motown werkt voor dit project samen met het Portugese architectenbureau AJ Arquitectos dat voor het eerst een project in Brussel ontwikkelt.

Op de plaats waar vandaag een verlaten terrein ligt - aan het gekende Scheutbospark - komt het woonproject Motown Parc: 21 éénslaapkamerappartementen, 27 tweeslaapkamerappartementen, 9 drieslaapkamerappartementen en 7 penthouses. Goed voor een totaal van 64 woningen, vergezeld van 64 parkeerplaatsen om de buurt zo min mogelijk te belasten van parkeeroverlast.

Daarnaast bevat het project zo’n 1.200 vierkante meter groendaken én een grote binnentuin met ruim 40 bomen. Tenslotte wordt de ingang van het bekende Scheutbospark, pal naast het project, heraangelegd door de ontwikkelaar. Hiermee krijgen de bewoners ook rechtstreeks toegang tot het bos.

 

Internationale architectuur

De nieuwe ontwikkeling is ontworpen door de bekende architect André Campos van het Portugese architectenbureau AJ Arquitectos. De Portugese architect - die daarmee voor het eerst actief is in Brussel - is onder meer bekend van het nieuw beursplein en het nieuwe Congresgebouw in Brugge in samenwerking met Eduardo Souto de Moura, winnaar van de Pritzker Prize 2011. Bij het ontwerpen van Motown Parc en de keuze van de materialen, werd rekening gehouden met het bos dat aansluit aan het project. Zo zijn de gevels bekleed met bronskleurige aluminium panelen en hebben alle appartementen een ruim terras. 

 

GERELATEERDE DOSSIERS