Doorzoek volledige site
19 februari 2020

Veilige bevestiging van zonnepanelen, ook bij extreme weersomstandigheden

Illustratie | © Renolit
Illustratie | © Renolit
Illustratie | © Renolit
Illustratie | © Renolit

Het ultralichte en extreem weerbestendige RENOLIT ALKORSOLAR systeem is een betrouwbare en duurzame oplossing om zonnepanelen te bevestigen op elk soort dak. 100% veilig, met warme lucht gelast en zonder extra ballast.

Herhaaldelijke, extreme regenval met overstromingen als gevolg, hagelstormen en rukwinden met een gevaar voor de openbare veiligheid zijn de afgelopen 50 jaar wereldwijd toegenomen. Dat blijkt uit een nieuwe studie die werd uitgevoerd door studenten van de Universiteiten van Saskatchewan (Canada) en Bologna (Italië) en gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Water Resources Research. Weggewaaide zonnepanelen, te hoge belasting van de draagkracht door extra ballast, problemen met de waterdichtheid en waterinfiltraties zijn er indirecte gevolgen van.

Het veilige en hoogwaardige RENOLIT ALKORSOLAR bevestigingssysteem kan dit soort problemen voorkomen. Dit systeem garandeert een betrouwbare en duurzame installatie van zonnepanelen zowel op platte als op lichthellende daken. Een ultralichte maar toch supersterke oplossing die volledig waterdicht is en bestand tegen hoge windsnelheden.

 

Extra ballast overbodig

Het ultralichte RENOLIT ALKORSOLAR systeem bestaat uit een kunststof profiel en een aluminium versteviging. Het profiel zelf wordt via een warmeluchtlas homogeen versmolten met de dakbaan. Dit vormt de basis voor het veilig bevestigen van zonnepanelen, zonder enig risico op het doorboren van de afdichting. Dankzij de warmeluchtlas is RENOLIT ALKORSOLAR een 100% vast en veilig systeem waardoor extra ballast overbodig is. De bijkomende belasting van het PV-systeem kan verdeeld worden over het volledige dakoppervlak, zonder enig risico op puntbelasting en zonder enige beschadiging van de dakbaan.

Het RENOLIT ALKORSOLAR systeem kan zowel op een nieuwbouw als op een reeds bestaande PVC dakafdichting gemonteerd worden. Daarnaast zijn de lichtgewicht profielen ook de ideale basis voor het bevestigen van verschillende soorten esthetische buitenafwerkingen, zoals hout of aluminium.

 

Tot 210 km/u

RENOLIT ALKORSOLAR is een uniek, volledig technisch onderbouwd systeem dat 100% veilig is. Windtunneltesten uitgevoerd in het Belgische Von Karman Institute (VKI) toonden aan dat RENOLIT ALKORSOLAR profielen probleemloos windsnelheden tot 210 km/u kunnen weerstaan. In de meer dan 10 jaar dat het systeem in gebruik is, werd er dan ook geen enkele windgerelateerde schade vastgesteld.

Een laatste belangrijk voordeel is dat het RENOLIT ALKORSOLAR systeem eenvoudig te onderhouden en te herstellen is. Alle elementen van het systeem zijn immers gemakkelijk bereikbaar. Wanneer zonnepanelen moeten vervangen worden kan dit snel en efficiënt, zonder risico op het beschadigen van de dakbaan.

Het lichtgewicht, sterke en zeer betrouwbare RENOLIT ALKORSOLAR bevestigingssysteem voor zonnepanelen beschikt over een technische goedkeuring en ATEx van het CSTB en over een ETN-certificaat van de inspectie-instelling DEKRA. Het systeem werd ook opgenomen in de Liste Verte (Groene lijst) van AQC, het agentschap dat toeziet op de bouwkwaliteit in Frankrijk. 

GERELATEERDE DOSSIERS