Doorzoek volledige site
19 februari 2020

VELUX zet nieuwe stap richting het optimale binnenhuisklimaat

Illustratie | © VELUX
Illustratie | © VELUX

De Belg brengt gemiddeld 90% van zijn tijd binnen door. Een goed binnenhuisklimaat met voldoende daglicht, een hoog thermisch comfort en een goede luchtkwaliteit is dan ook een must. De VELUX groep, al meer dan 75 jaar pionneer in oplossingen voor een betere leefomgeving, presenteert op BATIBOUW zijn innovatieve oplossingen:

  • Het STUDIO dakvenster, dé drie-in-één oplossing

  • Het vernieuwde en uitgebreide gamma zonwering, compatibel met VELUX ACTIVE with NETATMO voor een optimaal binnenklimaat

Het STUDIO dakvenster: dé drie-in-één oplossing

Het VELUX STUDIO dakvenster is een product voor nog meer lichtinval, een panoramisch zicht en een betere natuurlijke ventilatie.

Doordat in één en hetzelfde frameprofiel, dat smaller is dan een standaard frameprofiel, drie individuele dakramen zitten, valt er 23% meer daglicht naar binnen in vergelijking met drie aparte dakramen naast elkaar. Dit dakvenster geeft ook een prachtig panoramisch zicht. Met een breedte van 1,83 m en een hoogte van 1,18 m wordt de doorkijk naar buiten tussen de verschillende vensters nauwelijks onderbroken.

Het VELUX STUDIO dakvenster laat de bewoner ook genieten van een optimale ventilatie. Door de opening van de twee ramen aan de zijkant van het vaste centrale raam is er een natuurlijke ventilatie van de ruimte mogelijk.

Extra mooi meegenomen: aangezien het om één kader gaat, komt er maar ook één installatie aan te pas wat voordeliger uitkomt dan bij een installatie van drie aparte dakramen.

 

Efficiënte zonwering voor optimaal thermisch comfort

De ruimte onder het dak aangenaam koel houden is niet altijd eenvoudig. Zeker in de zomer kan de temperatuur er hoog oplopen. Dankzij het gamma VELUX rolluiken en buitenste zonneschermen is er voor elke kamer onder het dak een passende oplossing.

Het VELUX INTEGRA® verduisterende buitenste zonnescherm op zonne-energie, nieuw in het gamma, heeft naast een zonwerende functie ook een verduisterende functie die het voordeel van meer privacy biedt. Dit type zonnescherm kan gemakkelijk in alle dakenstijlen geïntegreerd worden en kan, dankzij het feit dat er geen bekabeling aan te pas komt, op alle VELUX dakvensters geïnstalleerd worden.

Ook het gebruiksgemak is zeer hoog. Het zonnescherm is bedienbaar met een draadloze muurschakelaar en reageert automatisch dankzij VELUX ACTIVE with NETATMO. Bovendien past het ontwerp mooi op het dakvenster aangezien het perfect de lijnen van het dakvenster volgt.

Het bestaande VELUX INTEGRA® buitenste zonnescherm, elektrisch aangedreven of op zonne-energie, wordt op BATIBOUW voorgesteld in een vernieuwd en modern design met verslankt profiel. Dit zonnescherm houdt zonnestralen tegen nog voor ze het glas van het dakraam raken. Het netweefsel van het zonnescherm laat hier wel daglicht door zodat het zicht naar buiten behouden blijft.

Voor een optimale buitenste bescherming biedt VELUX het VELUX INTEGRA® rolluik aan. Deze houdt tot wel 87% van de warmte tegen.  Ook heeft het een energiebesparende functie dankzij zijn goede thermische isolatie in de winter. Bovendien creëert het voor de bewoners een groter gevoel van privacy en veiligheid.

 

Automatische bediening dankzij VELUX ACTIVE with NETATMO

De VELUX INTEGRA® rolluiken en buitenste zonneschermen met elektrische motor of motor op zonne-energie zijn compatibel met de technologie van VELUX ACTIVE with NETATMO. Dit draadloze smarthome-systeem creëert automatisch een optimaal binnenhuisklimaat dankzij een slimme sensor die constant de temperatuur, de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in de kamer monitort. Bovendien houdt de sensor ook rekening met de lokale weersvoorspellingen en de persoonlijke voorkeuren van de bewoner. Vervolgens reageren het dakraam, de rolluiken of de zonwering door automatisch te openen of te sluiten om tot het ideale binnenhuisklimaat te komen.

Hoewel dit automatisch gebeurt, is het ook mogelijk om alles op afstand zelf te controleren en te bedienen via de VELUX ACTIVE smartphone-app, compatibel met Apple HomeKit en sinds kort ook met Google Assistent.

Bezoek VELUX op BATIBOUW: Paleis 4 - Stand 330

GERELATEERDE DOSSIERS