Doorzoek volledige site
26 februari 2020 | NIELS ROUVROIS

Coronavirus treft ook internationale beurzen

Illustratie | Salone del Mobile

Het coronavirus, dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, spaart ook de internationale beurzen niet. Zowel Light+Building in Frankfurt als Salone del Mobile in Milaan zijn uit voorzorg verplaatst naar een latere datum.

Het coronavirus is de voorbije dagen aan een stevige opmars bezig in Europa. Zo stevig dat Messe Frankfurt, organisator van Light+Building, besloot om de toonaangevende verlichting- en bouwtechnologiebeurs uit te stellen naar september.

​"De onverwachte opmars van COVID-19 in Italië sinds afgelopen weekend vereiste een nieuwe analyse van de situatie in nauwe samenwerking met de autoriteiten voor volksgezondheid van de stad Frankfurt. Er is gevraagd om een ​​gezondheidscontrole in meerdere fasen op gasten uit China, waarvan de implementatie voor Messe Frankfurt een enorme uitdaging zou zijn. Bovendien worden steeds meer reisbeperkingen ingevoerd, waardoor het voor zowel bezoekers als exposanten moeilijk is om de beurs bij te wonen. Daarom hebben de organisatoren besloten Light+Building uit te stellen", klinkt het in een officiële mededeling.


Nieuwe datum voor Milaan

Uitstel is echter geen afstel. Light+Building 2020 zal nu plaatsvinden in september, maar een exacte datum is nog niet gekend. Naast Light+Building besloot ook de gerenommeerde jaarlijkse designbeurs Salone del Mobile in Milaan haar beurs uit te stellen naar een latere datum. Ook Salone del Mobile, normaal gezien van 21 tot 26 april, heeft met 16 tot 21 juni al een nieuwe datum gevonden.