Doorzoek volledige site
02 maart 2020 | FILIP VAN DER ELST

Caleffi is klaar voor de toekomst dankzij een vernieuwd en verbeterd hoofdkwartier

Illustratie | © Caleffi
Illustratie | © Caleffi
Illustratie | © Caleffi
Illustratie | © Caleffi
Illustratie | © Caleffi
Illustratie | © Caleffi
Illustratie | © Caleffi
Illustratie | © Caleffi
Illustratie | © Caleffi
Illustratie | © Caleffi
Illustratie | © Caleffi
Illustratie | © Caleffi

Caleffi is sinds 1995 gevestigd in Weert, net over de Nederlandse grens en in de nabije omgeving van Bocholt en Bree. Na bijna 25 jaar was het gebouw aan vernieuwing toe. Nu de meeste werkzaamheden achter de rug is, kunnen de werknemers én partners van Caleffi terecht in een modern, comfortabel, duurzaam en veelzijdig gebouw. Met dit nieuwe gebouw wil Caleffi zijn klare kijk op de energietransitie nog meer in de praktijk inzetten.

De verbouwing was nodig, zegt Mauro Manfredi, Managing Director bij Caleffi: “In 2000 voerden we reeds een eerste verbouwing uit, maar nu vonden we het tijd om de indeling en het gebruik van het gebouw volledig te herdenken. Caleffi is de voorbije jaren sterk gegroeid. Het is niet dat het bestaande pand te weinig ruimte bood: het was vooral een zaak om de beschikbare ruimte beter te benutten. Daarnaast hebben we ook beslist om het gebouw ingrijpend te moderniseren.”

 

Warmtepompen en PV-installatie

Als voorloper inzake energiezuinige en duurzame installaties was het voor Caleffi een evidentie om die lijn ook door te trekken naar de verbouwing van de eigen hoofdzetel. Manfredi licht toe: “Op vlak van verwarming zijn we overgeschakeld van gas naar een duurzaam systeem, bestaande uit drie warmtepompen. Dankzij een PV-installatie op het dak kunnen we zelf de nodige elektriciteit voor die warmtepompen opwekken. De hele installatie is al afgerond, alleen de zonnepanelen zullen later dit jaar nog geplaatst worden.”

Caleffi pakte het renovatieproces gefaseerd aan, zodat het personeel tijdens de – nochtans ingrijpende – verbouwingen gewoon aan het werk kon blijven. Daarnaast werd er voornamelijk gewerkt tijdens de minst drukke maanden. Zo bleef de impact op de dagelijkse werken beperkt.

 

Trainingscentrum vernieuwd

Ook het trainingscentrum werd in een nieuw jasje gestoken. Hier kunnen professionals uit de bouwsector – gaande van installateurs tot vertegenwoordigers van groothandels en fabrikanten en andere stakeholders – kennis maken met alle nieuwe en bestaande systemen en producten van Caleffi.

Caleffi voorziet in het trainingscentrum ook opleidingen rond diverse actuele systemen. Daarmee wil het bedrijf mensen uit de sector mee betrekken in het bredere verhaal dat het wil vertellen over de energietransitie. “Die transitie brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Wij willen, samen met onze partners, tonen dat we er klaar voor zijn”, aldus Manfredi. “Innovatie zit immers in ons DNA vervat. Die kwaliteit willen we in 2020 nog meer in de verf zetten. We willen onze kennis op een juiste manier overbrengen naar onze doelgroepen. Niet alleen de theorie is van belang, je moet ook kunnen aantonen hoe systemen in de praktijk in elkaar zitten.”

 

Caleffi Academy

Die aanpak sluit aan bij de visie van de Caleffi Academy, die zeven jaar geleden het levenslicht zag en een groot succes kent. “Belangrijk hierbij is dat we niet zomaar een productaanbod promoten. We behandelen verschillende thema’s en gaan hier behoorlijk diep op in, waarbij ook andere aspecten dan ons productengamma aan bod komen”, zegt Manfredi.

 

Feestjaar

2020 is een feestjaar voor Caleffi: het bedrijf is dit jaar 25 jaar actief in de Benelux. Met het vernieuwde gebouw zijn de festiviteiten alvast met een positieve noot gestart. “Zowel onze klanten als onze personeelsleden reageren unaniem positief. We merken nu al de positieve impact op de werksfeer, dankzij de verbeterde werkruimtes, de verhoogde lichtinval en het gebruik van lichtere kleuren. Iedereen vindt dat ons gebouw een sterke upgrade heeft gekregen, en dat was wat we wilden”, besluit Manfredi.