Doorzoek volledige site
12 maart 2020

Aluminium ramen in Kaapverdische vakantievilla

Illustratie | © Belisol
Illustratie | © Belisol
Illustratie | © Belisol
Illustratie | © Belisol
Illustratie | © Belisol
Illustratie | © Belisol

Lieve & Geert kozen aluminium ramen en deuren voor hun vakantiehuis op Kaapverdië. De zonwerende coating zorgen voor optimale bescherming tegen zee, wind en zon.

Lieve en Geert wonen de helft van het jaar op Kaapverdië in hun gezellige vakantiewoning op het strand nabij Porto Novo op het eiland Santo Antão. De ramen en deuren bestelden ze bij Belisol Leuven. Met hun knowhow in logistiek stonden ze zelf in voor het transport en de douane-afhandeling.

Geert: “Kaapverdië leerde ik kennen tijdens een vakantie vele jaren terug. Het beviel me er: de zon schijnt er het jaar rond en de temperatuur is heel aangenaam. We zijn er vaak teruggegaan. Recent kochten we er een stuk grond en daarop bouwden we onze eigen vakantievilla.”

 

Degelijke kwaliteit

“Voor de ramen en deuren wilden we een degelijke kwaliteit, want de zee en de wind zijn ongenadig. Op Kaapverdië vind je enkel ramen van Chinese makelij. Die zijn zo licht dat je ze makkelijk kan intrappen. Daarom heb ik in België de prijs opgevraagd voor ramen. Ik bezocht twee firma’s, van deze twee gaf Belisol de beste indruk.”

 

Transportspecialist

Omdat Geert en Lieve met hun eigen firma thuis zijn in internationale logistiek, zorgden ze zelf voor het transport van hun ramen en deuren naar Kaapverdië. Belisol Leuven leverde de nieuwe ramen bij hun firma op Brucargo in Zaventem. Samen met het nodige materiaal voor de plaatsing, zoals tussenstukken, siliconen, schroeven en foam. Alles werd vakkundig verpakt en verscheept.

 

Per schip naar kaapverdië

Drie weken later waren de ramen aangekomen op Kaapverdië. Een lokaal bouwteam pakte de ramen uit en plaatste ze in de woning. Dat is vlot verlopen, in minder dan een week zaten alle ramen op hun plaats.

 

Bescherming tegen zon en zeewind

Geert: “We hebben aluminium ramen met een zonwerende heldere coating tegen zeewind en zon. Dat is heel belangrijk omdat de zon hier 12 uur per dag schijnt. En het kan hier ook flink waaien. Een goed idee, want daardoor warmt het binnen 1 tot 2°C minder snel op. Ook onze super isolerende beglazing helpt daarbij.”

 

Geen geluid

“Nog een ongelooflijk voordeel van de Belisol ramen is dat je niks hoort eens de ramen dicht zijn. Dankzij dat geluidswerend glas hebben we geen last van de gierende wind en is het heerlijk stil in huis.”

 

Prachtig concept

Geert: “De meeste gebouwen op Kaapverdië zijn opgetrokken uit beton. Wij verkozen natuursteen. In combinatie met de ruwe natuursteen geven de aluminium ramen een prachtig effect. Daar krijgen we veel complimenten over.”

 

Tweede vakantiewoning

Geert: “We bouwen momenteel een tweede vakantiewoning op Kaapverdië, die gaan we verhuren. Voor de ramen en deuren klopten we opnieuw aan bij Belisol.”

GERELATEERDE DOSSIERS