Doorzoek volledige site
17 maart 2020

ALSAN doet Brusselse Waux Hall opgaan in omgeving

Illustratie | SOPREMA

Het Warandepark in Brussel staat bekend als een groene oase in het hart van de binnenstad. Het stadspark herbergt een zestigtal standbeelden, een enorme fontein en enkele indrukwekkende gebouwen als het Koninklijk Paleis, Paleis der Natie en de Waux Hall. Die laatste onderging recentelijk een monumentale renovatie, naar een ontwerp van A2RC ARCHITECTS. De restauratie werd uitgevoerd door hoofdaannemer Thiran. De samenwerking met uitvoerder Derde Construct en het ALSAN-team van SOPREMA leidde tot een prachtig eindresultaat.

Waux Hall kreeg een vloeibare waterdichting met uitzonderlijk een dubbele afwerking in twee verschillende kleuren. De colour quartz met transparante finish en het quartz zand zorgen voor een belangrijke esthetische functie. De pure natuurlijke kleur van het quartz zand vormt een mooie synergie met de dolemietelementen in het stadspark, waardoor de oude bunker zich voortaan mooi integreert in de omgeving.

De berijdbare vloeibare waterdichtingssystemen van ALSAN staan gekend voor hun slijtvastheid en uitstekende hechting op alle types ondergronden. De vloeibare afdichting op basis van PMMA (polymethylmethacrylaat) is betonbeschermend, scheuroverbruggend, resistent tegen zouten en vervuiling en heeft een grote keuze aan afwerkingen en kleuren. Een volledig gevliesd waterdichtingssysteem op basis van PMMA met afwerking Deco Protect bleek voor dit project ideaal. Dit is een scheuroverbruggend waterdichtingssysteem ingestrooid met quartz zand en afgewerkt met een transparante finish.

GERELATEERDE DOSSIERS