Doorzoek volledige site
19 maart 2020

In alle vormen en maten

De combinatie van strakke en organische vormen van Audimax zijn bepalend voor de uitstraling van het gehele universiteitsgebouw in Leipzig. Illustratie | © Triflex
Het rode, met Triflex afgedichte, koepeldak is een kenmerkend element op het Amsterdamse Mercatorplein.
Ambitieuze renovatie van de watertoren van Juprelle op een hoogte van 50m. Illustratie | © Triflex
De combinatie van strakke en organische vormen van Audimax zijn bepalend voor de uitstraling van het gehele universiteitsgebouw in Leipzig. Illustratie | © Triflex

De vormentaal is een belangrijk onderdeel van de identiteit van een gebouw. Met Triflex zijn concessies aan vorm niet nodig. Laat u inspireren door de projecten.

Koepeldak symbool voor culturen

Een houten spantenconstructie vormt de basis van de ellipsvorm van het dak van dit horeca paviljoen aan het Mercatorplein in Amsterdam. Drie daklichten komen vanuit dit dakvlak omhoog. Het ontwerp van SeARCH Architecten symboliseert de rijkdom aan culturen in De Baarsjes. De opvallende rode dakbedekking is het resultaat van een afwerking met Triflex Cryl Finish 205. Door de toepassing van Triflex ProTect is het dak duurzaam waterdicht gemaakt en is een glad, naadloos oppervlak ontstaan. Al sinds 2010 staat het paviljoen bekend als hotspot in Amsterdam.
 

Watertoren van Juprelle

De watertoren van Juprelle is met zijn 50 meter de hoogste in de regio Luik en één van de hoogste in Wallonië. Naast de reparatie van de draagconstructie uit gewapend beton, wat al geen sinecure was, bestond de echte uitdaging uit de herstelling van de afdichting van het reservoir en het koepeldak op grote hoogte (een te behandelen oppervlakte van 285 m²). Daarnaast kreeg Travaux & Rénovations af te rekenen met moeilijke weersomstandigheden en kwam het op het vlak van de organisatie en de veiligheid voor grote uitdagingen te staan.

Aangezien de watertoren van Juprelle wordt blootgesteld aan de klimaateffecten, was er een systeem nodig dat een onfeilbare afdichting garandeert. Daarom werd er voor het afdichtingssysteem Triflex ProTect gekozen.

 

Ronde vormen voor Audimax

Deze witte organische vormen huisvesten het auditorium van de Universiteit van Leipzig. De grote kiezelsteen vormt een opvallend contrast met de rechte lijnen en klassieke uitstraling van de aangrenzende gebouwen. De aula Audimax is een hedendaagse interpretatie van de voormalige universiteitskerk en biedt ruimte aan 800 mensen. Architect Erick van Egeraat is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gehele universiteitsgebouw.


Vormvrijheid

Ontwerpen zonder concessies. Dat maken de vloeibare kunststof systemen van Triflex mogelijk. De systemen worden in meerdere lagen vloeibaar en koud aangebracht. De ondergrond wordt omsloten. Als een tweede huid, die beschermt tot in de kleinste details. Naadloos en scheuroverbruggend. Flexibel en toepasbaar voor elke vorm.

GERELATEERDE DOSSIERS